Σκανδαλωδώς στο αρχείο ο φάκελος Γεωργιάδη

Σε κατασκευασμένο στοιχείo βασίστηκε η Δικαιοσύνη για να κλείσει την υπόθεση εμπλοκής του για το σκάνδαλο Novartis

Από τη Μαρία Παναγιώτου

Πάνω σε σκανδαλωδώς αναληθές και κατασκευασμένο στοιχείο, που κακοποιεί βάναυσα την πραγματικότητα, βασίστηκε η πράξη αρχειοθέτησης του φακέλου για την πιθανή εμπλοκή του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη στο σκάνδαλο Novartis, όπως θα αποδείξει σήμερα η «δημοκρατία».

Ως εκ τούτου, θα πρέπει άμεσα ο φάκελος να ανασυρθεί, διαφορετικά τόσο ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας όσο κι ο οικονομικός εισαγγελέας Χρήστος Μπαρδάκης διακινδυνεύουν η πράξη αρχειοθέτησης να επιφέρει το πλέον επιζήμιο χτύπημα στην ήδη ταλαιπωρημένη εικόνα της ελληνικής Δικαιοσύνης.

Συγκεκριμένα, η πράξη αρχειοθέτησης εστιάζει στο γεγονός πως ο Αδωνις Γεωργιάδης κατέβασε τροπολογία τον Φεβρουάριου του 2014, η οποία επέφερε πλήγμα στις φαρμακευτικές εταιρίες, μεταξύ των οποίων και στη Novartis. Με γνώμονα αυτή και μόνο αυτή τη διάταξη, η πράξη αρχειοθέτησης καταλήγει στο συμπέρασμα πως είναι αδύνατον ο υπουργός Ανάπτυξης να είχε δωροδοκηθεί από τη Novartis.

Χαρακτηριστικά, τονίζεται πως, εάν ο υπουργός Ανάπτυξης δωροδοκήθηκε από τη Novartis, κι εν συνεχεία πέρασε διάταξη με βλαπτικές συνέπειες γι’ αυτήν, τότε θα έπρεπε να υποθέσουμε ότι είναι «άτομο χαρακτηριστικής κουφότητας (βλακείας), που δεν αντιλαμβάνεται τι πράττει και γιατί το πράττει».

Κι επειδή οι εισαγγελείς στην πράξη αρχειοθέτησης θεωρούν πως ο Αδωνις Γεωργιάδης δεν είναι άτομο χαρακτηριστικής κουφότητας (βλακείας) αποδέχονται πως αποκλείεται να έχει δωροδοκηθεί μόνο και μόνο επειδή κατέβασε αυτή την τροπολογία.

Το ίδιο το εισαγγελικό έγγραφο, όμως, το οποίο υπογράφει ο οικονομικός εισαγγελέας Παναγιώτης Καψιμάλης, παραδέχεται πως με τη συγκεκριμένη τροπολογία, την οποία κατέβασε ο Αδωνις Γεωργιάδης τον Φεβρουάριο του 2014, ακυρώθηκε προηγούμενη διάταξη, η οποία είχε ευνοήσει θεαματικά τη Novartis. Εκείνο, όμως, που εντέχνως «ξεχνά» η πράξη αρχειοθέτησης να επισημάνει είναι το γεγονός αυτή η ευνοϊκή διάταξη είχε εφαρμοστεί με υπουργική απόφαση του υπουργείου Υγείας επί υπουργίας του Αδωνη Γεωργιάδη (!), τον Σεπτέμβριο του 2013. Αξίζει να θυμίσουμε πως ο Αδωνις Γεωργιάδης ανέλαβε τα καθήκοντά του στο υπουργείο Υγείας τον Ιούνιο του 2013.

Ας το πούμε και συγκεκριμένα, για να γίνει ακόμη πιο κατανοητό, πώς στήθηκε το κόλπο: Τον Σεπτέμβριο του 2013, όπως εξάλλου αναφέρει και η ίδια η πράξη αρχειοθέτησης, υπήρξε υπουργική απόφαση του υπουργείου Υγείας όταν υπουργός ήταν ο Αδωνις Γεωργιάδης (Υ.Α. 82961 ΦΕΚ 2219Β/9-9-2013), την οποία χρησιμοποίησε και η Novartis για να ευνοηθεί. Πώς ευνοήθηκε; Το λέει και πάλι η πράξη αρχειοθέτησης: έβαλε προϊόντα της «στον θετικό κατάλογο», δηλαδή στον κατάλογο με τα φάρμακα που αποζημιώνονται (!) από το Δημόσιο.

Δεδομένου, μάλιστα, πως η Ελλάδα είναι χώρα αναφοράς για το φάρμακο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αυτό σημαίνει πως το συγκεκριμένο διάστημα, δηλαδή από τον Σεπτέμβριο του 2013 μέχρι τον Φεβρουάριο του 2014, η Novartis ευνοήθηκε συνολικά από τη διάταξη αυτή και σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Εύκολα, λοιπόν, και χωρίς να είναι κανείς εισαγγελέας μπορεί να καταλάβει πως, αφού πέρασαν μερικοί μήνες και η φαρμακευτική εταιρία προώθησε το συμφέροντά της, με την βοήθεια πάντα του Αδωνη Γεωργιάδη, εν συνεχεία ο Αδωνις Γεωργιάδης κατέβασε τη νέα διάταξη, όχι για να βλάψει τη Novartis, αλλά για να καλυφθούν τα… νώτα του. Έτσι κι αλλιώς, η… δουλίτσα είχε πλέον γίνει. Το έγγραφο της πράξης αρχειοθέτησης, που δεν έχει βγει ακόμη στη δημοσιότητα, κράδαινε το Σάββατο το βράδυ στη Βουλή και ο Αδωνις Γεωργιάδης, καθώς λυσσομανούσε πως έπρεπε… άπαντες να του ζητήσουν συγγνώμη γιατί ταλαιπωρήθηκε… άδικα τα τελευταία χρόνια, κατά τα οποία το όνομά του συνδέθηκε με το σκάνδαλο Novartis.

Αν παρατηρήσει, όμως, κάποιος με προσοχή το βίντεο από την ομιλία του κ. Γεωργιάδη στη Βουλή θα καταλάβει με ευκολία πως στο συγκεκριμένο σημείο, κατά το οποίο αναφέρεται στις παραπάνω διατάξεις, κατεβάζει τον τόνο της φωνής του, σαν να έχει κάτι να κρύψει, ενώ διαβάζει προσεκτικά μόνο τη διάταξη, την οποία προφανώς κατέβασε προς ψήφιση όταν η ζημιά είχε ήδη γίνει για τα ταμεία του Δημοσίου, προκειμένου να δημιουργήσει το άλλοθί του.

Βεβαίως, το στήσιμο όλης αυτής της επιχείρησης για να ευνοηθεί η Novartis, σε βάρος του Ελληνα φορολογούμενου πολίτη, δεν είναι πλέον το μόνο σκάνδαλο στην υπόθεση. Το γεγονός πως οι εισαγγελείς έκαναν το μεγαλύτερο άλμα λογικής στην ιστορία των πράξεων αρχειοθέτησης και αποφάσισαν να κλείσουν την υπόθεση με στοιχείο που στην πραγματικότητα είναι κατασκευασμένο, αφού αγνοήθηκαν όλα τα υπόλοιπα και απομονώθηκε κακότεχνα το συγκεκριμένο, αποτελεί, επίσης, τεράστιο σκάνδαλο, που απειλεί να πλήξει με τρόπο ανεπανόρθωτο την ακεραιότητα της Δικαιοσύνης, καθώς επιχειρείται η χειραγώγησή της στο όνομα των μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων.

Προφανώς, λοιπόν, και είδε κάτι σημαντικό ο εισαγγελέας, ο οποίος στο απαλλακτικό βούλευμα του καθηγητή Νίκου Μανιαδάκη αποδεχόταν πως ο καθηγητής έστελνε απευθείας e-mails στον Αδωνι Γεωργιάδη με προσχέδια υπουργικών αποφάσεων για την τιμολόγηση φαρμάκων που ευνοούσαν την ελβετική φαρμακοβιομηχανία.

Επίσης, προφανώς και είδε κάτι σημαντικό η Εισαγγελία Εφετών Αθηνών, που άσκησε έφεση στο απαλλακτικό βούλευμα Μανιαδάκη. Οπως κάτι σημαντικό πρέπει να είδε και η εισαγγελέας Πρωτοδικών Ελένη Μιχαλοπούλου, η οποία εισηγήθηκε να παραπεμφθεί ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ο Κωνσταντίνος Φρουζής επειδή δωροδοκούσε πολιτικά πρόσωπα. Ως εκ τούτου, θα πρέπει άμεσα να παρέμβουν οι κύριοι Πλιώτας και Μπαρδάκης και να ανασύρουν την υπόθεση, καθώς με βάση τα παραπάνω η αρχειοθέτηση είναι μη σύννομη.

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα