Συνάντηση του Πιτσιλή με τον υπ. Οικονομικών της Β. Ρηνανίας-Βεστφαλίας για… ανταλλαγή τεχνογνωσίας

Άγριο δούλεμα με τις λίστες φοροφυγάδων!

Στάχτη στα μάτια των Ελλήνων πολιτών, που καλούνται να καταβάλλουν υπέρογκους φόρους και την ίδια ώρα βλέπουν τους φοροφυγάδες να παραμένουν στο απυρόβλητο, αποτελούν συναντήσεις του οικονομικού επιτελείου με ξένους αξιωματούχος, οι οποίοι στο παρελθόν είχαν παραδώσει στη χώρα μας λίστες με τραπεζικούς λογαριασμούς Ελλήνων που, όμως, ουδέποτε φορολογήθηκαν. Όλα αυτά κι ενώ πριν από λίγες ημέρες ο Σταύρος Παπασταύρου, στενός συνεργάτης του τότε πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, που το όνομά του ήταν σε περίοπτη θέση στη «Λίστα Λαγκάρντ», εμφανίστηκε ως αθώα περιστερά και τιμητής του πολιτικού συστήματος.

Μία τέτοια συνάντηση πραγματοποιήθηκε και χθες ανάμεσα στον διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργο Πιτσιλή και τον υπουργό Οικονομικών του γερμανικού κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας Lutz Lienenkämper για… ανταλλαγή τεχνογνωσίας.

Πρόκειται για το κρατίδιο που πριν από έξι χρόνια είχε παραδώσει στο ελληνικό υπουργείο Οικονομικών στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών Ελλήνων καταθετών στην Ελβετία. Τα δεδομένα αυτά 10.000 Ελλήνων αφορούν φυσικά πρόσωπα αλλά και επιχειρήσεις, με το συνολικό ύψος του υπολοίπου των λογαριασμών να κυμαίνεται στα 4 δισ. ελβετικά φράγκα, δηλαδή περίπου στα 3,7 δισ. ευρώ.

Ωστόσο, από όλες τις λίστες που έχουν φτάσει με τον οποιονδήποτε τρόπο στα χέρια των ελληνικών Αρχών όχι μόνο δεν πλήρωσε κανείς για τα αδήλωτα χρήματα που διατηρούσε στο εξωτερικό, αλλά, επίσης, οι υποθέσεις αφέθηκαν για χρόνια με την ένδειξη «υπό διερεύνηση», μέχρις ότου παραγράφηκαν.

Η περιβόητη «Λίστα Λαγκάρντ», που «ξεχάστηκε» στο συρτάρι του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου και στη συνέχεια του Ευάγγελου Βενιζέλου -αφού προηγουμένως είχε υποστεί «επεξεργασία»-, αλλά και η λίστα Μπόργιανς από το κρατίδιο της Ρηνανίας-Βεστφαλίας, την οποία αρνήθηκε να παραλάβει το 2012 η κυβέρνηση Σαμαρά, και δόθηκε τελικά στις ελληνικές Αρχές μετά τις εκλογές του 2015, αποτελούν χαρακτηριστικά παράδειγματα της ελληνικής αδιαφορίας.

Θα είχε, πάντως, ενδιαφέρον να μάθουμε αν το οικονομικό επιτελείο έχει σκοπό να πραγματοποιήσει επαφές και με άλλα μεγάλα κρατίδια της Γερμανίας ή θα παραμείνει η συνεργασία μόνο με τη Ρηνανία-Βεστφαλία.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα