Ευθείες βολές Καστανίδη κατά της ηγεσίας, με αφορμή τη συμπαιγνία με Ν.Δ. για την ανεξάρτητη Αρχή
Στα χαρακώματα βρίσκεται ακόμα μία φορά το Κίνημα Αλλαγής, με τον Χάρη Καστανίδη να βάλλει ευθέως κατά της ηγεσίας του κόμματος για τη στάση που τηρήθηκε στο θέμα του ΑΣΕΠ. Ο ατέρμονος κύκλος της εσωστρέφειας στη Χαριλάου Τρικούπη, που εντείνεται όσο πλησιάζουν οι εσωκομματικές εκλογές, πλήττει βαθιά το κόμμα, το οποίο εμφανίζεται πλέον απόλυτα διχασμένο. Αφορμή για τη νέα εσωκομματική βεντέτα στάθηκε η συμπαιγνία Ν.Δ. – ΚΙΝ.ΑΛ., προκειμένου να εκλεγεί στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής η νέα ηγεσία του ΑΣΕΠ.
Η Χαριλάου Τρικούπη διαβουλεύτηκε παρασκηνιακά με το Μέγαρο Μαξίμου, συμφωνώντας να υπερψηφίσει τις προτάσεις της κυβέρνησης, αρκεί να τοποθετηθούν κομματικά στελέχη στην ανεξάρτητη Αρχή. Η στάση αυτή του ΚΙΝ.ΑΛ. εξόργισε τον Χάρη Καστανίδη, ο οποίος κατήγγειλε με ανάρτησή του στο twitter αποφάσεις ερήμην των συλλογικών οργάνων. «Κάθε κομματική ηγεσία αποφασίζει ενίοτε ερήμην των συλλογικών οργάνων.
Αν η απόφαση συνιστά δραματικό πολιτικό λάθος, αξιώνεται σιγή “νομιμοφροσύνης”. Αν κάποιος αντιδράσει στο λάθος που προσβάλλει το κόμμα, αυτός υπονομεύει την ενότητα και την προοπτική του κόμματος. ΥΓ.: ΑΣΕΠ», όπως έγραψε χαρακτηριστικά. Πάντως, ο Βασίλης Κεγκέρογλου εμφανίστηκε έξαλλος στη Βουλή, υποστηρίζοντας ότι αποτελεί ψέμα πως ένα νέο μέλος του ΑΣΕΠ είναι αποσπασμένο στο πολιτικό γραφείο του. Ομολόγησε ωστόσο ότι ο νέος σύμβουλος του ΑΣΕΠ Παναγιώτης Καρκατσούλης είναι κομματικό στέλεχος.
Αντί απολογίας, πάντως, επέλεξε τη φουλ επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τον ότι δεν δικαιούται να ομιλεί για κομματικούς. Ο δε Κώστας Ζαχαριάδης, σκιώδης υπουργός Εσωτερικών της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έκανε λόγο για πέρα από κάθε προηγούμενο θεσμικό ακρωτηριασμό του ΑΣΕΠ, κατηγορώντας το ΚΙΝ.ΑΛ. ότι «κατάντησε δεκανίκι της Δεξιάς». Ο δε υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης παραδέχθηκε εμμέσως πλην σαφώς ότι υπήρξε συμφωνία με το ΚΙΝ.ΑΛ. για το ΑΣΕΠ. «Εφόσον απαιτείται αυξημένη πλειοψηφία, προφανώς αποτελεί αντικείμενο διαβούλευσης μεταξύ των κοινοβουλευτικών ομάδων» ανέφερε από το βήμα και πρόσθεσε πως «η Ν.Δ. συνομίλησε θεσμικά με τα κόμματα και στις συνομιλίες τίθενται ζητήματα προσώπων και θέσεων», ενώ προέτρεψε τον ΣΥΡΙΖΑ «να ψαχτεί» για ποιον λόγο δεν αποτέλεσε μέρος αυτής της συμφωνίας.