Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας αξιοποιεί τους εθνομηδενιστές της χώρας μας για να προωθήσει τα μεγαλεπήβολα σχέδιά του
Προκλητικός και ξεπερνώντας κάθε όριο, ο Τούρκος υπουργός Αμυνας Χουλουσί Ακάρ απείλησε για μια ακόμη φορά τη χώρα μας, έχοντας προφανώς πάρει θάρρος από την ελληνική ενδοτικότητα και την εμμονή στη στρατηγική του «καρότου» της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Σύμφωνα με κυπριακά ΜΜΕ, μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Αγκυρα, ο Ακάρ προέτρεψε την Ελλάδα να… συμπεριφέρεται σύμφωνα με το «μπόι και το βάρος που έχει η ίδια, και να μη στηρίζεται σε άλλους». Δεν μπορεί κανείς να αντιληφθεί τι άλλο είναι αυτού του είδους οι παραινέσεις, παρά έμμεση απειλή κατά της χώρας μας. Ίσως ο κ. Ακάρ γνωρίζει ότι στην Αθήνα θα προσποιούνται ότι δεν άκουσαν και δεν είδαν τίποτε.
Φυσικά, ο Τούρκος υπουργός Αμυνας δεν παρέλειψε να κλείσει το μάτι και στην «πέμπτη φάλαγγα» της Τουρκίας στην Ελλάδα, που, είτε λόγω συμφερόντων είτε λόγω ιδεοληψίας, έχει αναλάβει τον ρόλο του χρήσιμου ηλίθιου του «σουλτάνου».
«Ορισμένοι πολιτικοί, απόστρατοι αξιωματικοί και ακαδημαϊκοί στην Ελλάδα λένε ότι έχουμε δίκιο και ότι σωστά τα λέμε» τόνισε για μια ακόμη φορά ο Ακάρ, δείχνοντας ότι στην Τουρκία παρακολουθούν με προσοχή τους γνωστούς εθνομηδενιστές που θέλουν να πείσουν ότι είναι ανάγκη η χώρα μας να προχωρήσει σε «έντιμο συμβιβασμό» με την Τουρκία, γιατί και αυτοί… «έχουν τα δίκια τους».
Πρόκειται προφανώς για την καλύτερη υπηρεσία που μπορούν να προσφέρουν τα αποπαίδια του Σημίτη και της διεθνιστικής Αριστεράς σε έναν σύγχρονο δικτάτορα σαν τον Ταγίπ Ερντογάν. Λίγες πάντως ώρες πριν από τις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Αμυνας, το γνωστό για τις απόψεις κορυφαίων στελεχών του ΕΛΙΑΜΕΠ είχε δημοσιεύσει το κείμενο εργασίας του για την Τουρκία ως «προβληματικό εταίρο», αποτυπώνοντας για μια ακόμη φορά το κυρίαρχο αφήγημα των κύκλων που πρόσκεινται στο Βερολίνο.
Οι… κρουαζιέρες του τουρκικού στόλου και του «Oruc Reis», που αμφισβήτησαν στην πράξη την ελληνική κυριαρχία, περιγράφονται ως προκλήσεις και παράνομες ενέργειες, ενώ όσα ακολούθησαν το τελευταίο διάστημα δεν κρίνονται προφανώς ως ιδιαίτερα σημαντικά. Στο κείμενο αναπαράγονται τα συμπεράσματα των συνόδων της Ε.Ε. σχεδόν ως ελληνικές επιτυχίες, παρότι τίποτε άλλο δεν πέτυχαν παρά να ενθαρρύνουν τον κ. Ακάρ να προβαίνει σε αυτού του είδους τις δηλώσεις.
Ακόμη και η απόπειρα διάρρηξης των ελληνικών συνόρων στον Έβρο χαρακτηρίζεται ως «μυωπική πολιτική» της Τουρκίας, με σκοπό τον εκβιασμό της Ε.Ε. για περισσότερα χρήματα και όχι ως αυτό που πραγματικά ήταν, δηλαδή απόπειρα αποσταθεροποίησης της χώρας μας.