Η ανάρτηση του Τσίπρα προκάλεσε την αντίδραση του Μαξίμου. Πυρ από όλα τα κόμματα στην κυβέρνηση
Στη δίνη της οξείας πολιτικής αντιπαράθεσης στροβιλίζονται τα κόμματα, εξαιτίας της απεργίας πείνας του τρομοκράτη της 17 Νοέμβρη, καταδικασμένου για 11 δολοφονίες, Δημήτρη Κουφοντίνα, που δεν σιτίζεται για περισσότερες από 50 ημέρες. Σπίθα στο άκρως εύφλεκτο πολιτικό τοπίο αποτέλεσε η δημόσια παρέμβαση, το απόγευμα του Σαββάτου, του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος κάλεσε την κυβέρνηση να αλλάξει στάση, με αφορμή την ανακοίνωση του Nοσοκομείου Λαμίας, όπου νοσηλεύεται o Κουφοντίνας, για τη σοβαρή επιδείνωση της υγείας του.
Το Μέγαρο Μαξίμου απάντησε ακαριαία στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας πως προνομιακή μεταχείριση και παραβίαση της έννομης τάξης «δεν είναι δυνατόν να ζητείται, και μάλιστα από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης».
Την ίδια ώρα, το Μαξίμου εγκάλεσε την Κουμουνδούρου, επειδή, όπως υποστηρίζεται, ένας από τους πρώτους νόμους της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ ήταν να δώσει ειδικά προνόμια στον Δημήτρη Κουφοντίνα. «Και σήμερα έρχεται ο Αλέξης Τσίπρας και, αντί να ζητήσει να διακόψει την απεργία πείνας, καλεί την κυβέρνηση να κάνει δεκτό το αίτημά του» όπως αναφέρεται. Μάλιστα, σημειώνεται πως ο νόμος ισχύει για όλους και δεν είναι δυνατόν να επιλέξει ο ίδιος ο Δημήτρης Κουφοντίνας τη φυλακή κράτησής του.
Ο Αλέξης Τσίπρας, ωστόσο, στην παρέμβασή του μέσω social media, ανέφερε πως «η ζωή του καταδικασμένου για τρομοκρατία Δημήτρη Κουφοντίνα, σύμφωνα με τους γιατρούς, κρέμεται από μια κλωστή. Απευθύνω, αυτή την ύστατη ώρα, έκκληση στην κυβέρνηση να αλλάξει τη στάση της, για να μην κοπεί». Επέμεινε δε πως «η δημοκρατία είναι ισχυρή όταν έχει νόμους που ισχύουν για όλους και δεν εκδικείται». Σημειώνεται, πως η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε σε συμμετοχή στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στο Σύνταγμα, υποστηρίζοντας πως «ύστερα από 50 μέρες απεργίας πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα, κανείς δεν δικαιούται να σιωπά».
Σε σχετική με τον Δημήτρη Κουφοντίνα δήλωση προέβη και ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης, ο οποίος σημείωσε πως η κυβέρνηση δεν πρέπει να αφήσει ένας «στυγερός κατά συρροή δολοφόνος, αμετανόητος τρομοκράτης, να γίνει δήθεν σύμβολο αγωνιστικότητας». Μάλιστα, άφησε αιχμές για το Μέγαρο Μαξίμου ότι «αυτοπαγιδεύτηκε» στους δικούς του «άστοχους» χειρισμούς. Όσο για το ΚΚΕ, σε ανακοίνωση Τύπου του κόμματος επισημαίνεται πως οι πράξεις του Δημήτρη Κουφοντίνα έχουν κριθεί πολιτικά, ηθικά και νομικά με την καταδίκη του. «Σήμερα, όμως» σημειώνει ο Περισσός «δεν κρίνεται αυτό, αλλά το δικαίωμα ενός κρατουμένου στη δίκαιη και αξιοπρεπή μεταχείριση, το οποίο θυσιάζεται στον βωμό των επιλογών της κυβέρνησης, που κάνει επίδειξη κρατικής πυγμής και αναζητά άλλοθι καταστολής με τελικό αποδέκτη τον λαό».
Την ίδια ώρα, αιχμές τόσο στην κυβέρνηση όσο και στην αξιωματική αντιπολίτευση αφήνει η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου, που σχολιάζει πως «Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποιούν την υπόθεση του καταδικασμένου τρομοκράτη και κατά συρροή δολοφόνου Κουφοντίνα, ώστε να συσπειρώσουν το κομματικό τους ακροατήριο, αφού σε όλα τα υπόλοιπα συμφωνούν». Ο δε Γιάνης Βαρουφάκης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «ασυγχώρητος στρατηγικός στόχος του» είναι «να διαιρέσει τους πολίτες μεταξύ υποστηρικτών και αντιπάλων του Κουφοντίνα, με το κράτος δικαίου να μένει ανυποστήρικτο, καχεκτικό, εξευτελισμένο». Να σημειωθεί πως και το ΜέΡΑ25, όπως και η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, απηύθυνε κάλεσμα για τη συγκέντρωση του Σαββάτου, ζητώντας «να μην υπάρξει νεκρός κρατούμενος απεργός πείνας».