Μίλησε για χάος στον ΔΕΔΔΗΕ, επισημαίνοντας ότι το πρόβλημα δεν θα λύσει ως διά μαγείας η ιδιωτικοποίηση
Πολιτικές αντιστοιχίες στη διαχείριση της πρόσφατης κακοκαιρίας με όσα συνέβησαν στο Μάτι και οδήγησαν στην πολύνεκρη τραγωδία εξαιτίας της ασυνεννοησίας των αρμοδίων διαπιστώνει ο Στέφανος Μάνος. Κάποιοι μεταξύ σοβαρού και αστείου λένε ότι χρωστάμε χάρη στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Εξαιτίας της διαχειριστικής της ανεπάρκειας, αξιωθήκαμε να δούμε τον Στέφανο Μάνο, αυτόν τον σηματωρό του νεοφιλελευθερισμού και υπέρμαχο των δυνάμεων της κατ’ όνομα «ελεύθερης» αγοράς, να διαμαρτύρεται για τις οδυνηρές συνέπειες των ιδιωτικοποιήσεων που γίνονται χωρίς κανόνες! Γέννημα θρέμμα της Εκάλης, ο πρώην μεγαλοϋπουργός του πατέρα Μητσοτάκη εξομολογήθηκε στην ιστοσελίδα της κυβερνητικής ναυαρχίδας kathimerini.gr τον πόνο του, στηλιτεύοντας το γεγονός ότι εδώ και πάνω από δύο ημέρες τη βγάζει δύσκολα χωρίς νερό και ηλεκτρικό ρεύμα στη γειτονιά του.
Λίγο ακόμα και θα αναφωνούσε με ιερή οργή «πού είναι το κράτος;»… Ο πρώην υπουργός κάνει λόγο για χάος στον ΔΕΔΔΗΕ και στη συνεργασία του με τους δήμους, επισημαίνοντας ότι το πρόβλημα δεν θα λύσει ως διά μαγείας η ιδιωτικοποίηση. «Έχω τηλεφωνήσει ο ίδιος στον ΔΕΔΔΗΕ από προχτές και δεν έχουν την παραμικρή προοπτική αποκατάστασης ακόμη. Δεν έχουν περάσει καν από εδώ. Είναι αλλού!» είπε χαρακτηριστικά ο Στ. Μάνος, αγνοώντας προφανώς ότι η προθεσμία για υποβολή επενδυτικών προτάσεων για την εξαγορά του 49% του ΔΕΔΔΗΕ με όρους κοψοχρονιάς λήγει αύριο, Παρασκευή…
«Πραγματικά νομίζω ότι η χαοτική κατάσταση αυτή μεταξύ του ΔΕΔΔΗΕ και των δήμων θυμίζει ό,τι έγινε στην πυρκαγιά στο Μάτι, με την Πυροσβεστική και τους δήμους που δε συνεννοούνταν» είπε.
Ο πρώην υπουργός υποστηρίζει εκ των υστέρων ότι η ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ δεν αποτελεί από μόνη της λύση για τη σωστή λειτουργία του, ενώ για την παροχή νερού σημείωσε: «Ιδιωτική είναι και εδώ στην Εκάλη η εταιρία ύδρευσης. Εδώ και 24 ώρες δεν έχουμε νερό και όταν τηλεφώνησα το απέδωσαν στη διακοπή του ρεύματος. Ρώτησα εάν έχουν γεννήτρια και μου απάντησαν ότι χάλασε. Συνεπώς δεν έχει τόσο σημασία η ιδιωτικοποίηση όσο οι κανόνες λειτουργίας».