Είναι πράγματι συνεπής, όμως πλήρωνε «ψίχουλα»! Πώς πέτυχε τέτοιες ευνοϊκές ρυθμίσεις; Τι αναφέρει σε εξώδικό του
Διαμαρτύρεται, με εξώδικό του προς τη «δημοκρατία», ο Άδωνις Γεωργιάδης για τα στοιχεία που δημοσιεύσαμε και αφορούν το «πόθεν έσχες» του 2018. Στην απάντησή του δίνει χρήσιμες πληροφορίες, που καλοπροαίρετα δημοσιεύουμε, όμως δημιουργεί νέες απορίες για τα περιουσιακά του στοιχεία. Κυρίως αποφεύγει να απαντήσει ποια «μαγική συνταγή» έχει επινοήσει που του δίνει το δικαίωμα να λαμβάνει τεράστια ποσά από τράπεζες, άνω των 500.000 ευρώ και να πληρώνει σε δόσεις «ψίχουλα».
Στο εξώδικό του ο κ. Γεωργιάδης αναφέρει ότι τον συκοφαντήσαμε λέγοντας ότι παίρνει «αβέρτα κουβέρτα δάνεια από τις τράπεζες», δεν είναι κακοπληρωτής και τα δάνειά του είναι ενήμερα. Μάλιστα μας απέστειλε και τις σχετικές βεβαιώσεις των τραπεζών που αποδεικνύουν ότι πράγματι δεν χρωστά καμία δόση. Ως προς αυτό, λοιπόν, ο κ. Γεωργιάδης έχει δίκιο και τον αδικήσαμε.
Ωστόσο, πώς μπορεί να χαρακτηριστεί ο δανειολήπτης που πλήρωσε σε μια χρονιά (2016-2017) μόλις 1.875 ευρώ (άρα 156 ευρώ τον μήνα) για δάνειο 500.000 και την επομένη (2017-2018) 7.356 ευρώ, δηλαδή 613 τον μήνα; Έξυπνος, ευέλικτος ή δικτυωμένος; Σίγουρα όχι καλοπληρωτής! Ποιος μέσος Ελληνας πέτυχε τέτοιες ρυθμίσεις και μάλιστα σε περίοδο Μνημονίων, όταν η κατάσταση ήταν πολύ αυστηρή στις τράπεζες; Γιατί η σκληρή αλήθεια για όλους τους υπολοίπους (πλην του ταλαντούχου κ. Γεωργιάδη) ήταν η ακριβώς αντίθετη. Ως προς αυτό, λοιπόν, ο υπουργός Ανάπτυξης «ξέχασε» να απαντήσει στο εξώδικό του.
Αστεία δόση
Για το δεύτερο δάνειό του, σε ελβετικό φράγκο από την Εθνική Τράπεζα, πέτυχε επίσης μια εξαιρετική ρύθμιση, να πληρώνει μόνο 500 ευρώ τον μήνα, αν και το υπόλοιπό του ήταν γύρω στα 120.000 ευρώ.
Τέλος ο κ. Γεωργιάδης στο εξώδικό του επισυνάπτει έγγραφο που αποδεικνύει ότι από το 2007 έχει πλατινένια πιστωτική κάρτα με όριο 32.000 ευρώ, που πληρώνεται κανονικά. Ωστόσο εδώ προκύπτει άλλο θέμα! Γιατί δεν την έχει δηλώσει ΠΟΤΕ στο «πόθεν έσχες» του; Το ξέχασε; Μήπως, λοιπόν, είναι ελλιπή και ανακριβή όλα τα προηγούμενα «πόθεν έσχες» που είχε καταθέσει, με βάση το στοιχείο που μας απέστειλε;
Τέλος ο κ. Γεωργιάδης, αν και χρωστούσε το 2018 συνολικά 593.699 ευρώ, δηλώνει στο «πόθεν έσχες» ότι κατάφερε να λάβει κι άλλο δάνειο (!) 31.062 ευρώ. Πρόκειται, άραγε, για την παραπάνω πιστωτική; Ο ίδιος πάντως αναφέρεται σε «δάνειο». Ποιος Ελληνας με τέτοια χρέη είχε τη δυνατότητα να λαμβάνει επιπλέον χρήματα από τις τράπεζες; Αυτό δεν λέγεται «αβέρτα κουβέρτα χορήγηση ποσών»;
Συμπερασματικά, ο κ. Γεωργιάδης είναι όντως συνεπής και ενήμερος. Σε καμιά περίπτωση όμως δεν είναι… καλοπληρωτής! Προφανώς δεν παρανόμησε, αλλά οφείλει να εξηγήσει πώς πέτυχε τέτοια εξωφρενικά ευνοϊκή μεταχείριση από τις τράπεζες.
Όπως το ίδιο οφείλουν να εξηγήσουν και τα τραπεζικά στελέχη που εμπλέκονται.