Πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου ο Ιλον Μασκ

Στον φετινό κατάλογο του περιοδικού υπάρχουν 247 περισσότεροι δισεκατομμυριούχοι σε σχέση με πέρσι, αυξάνοντας τον συνολικό πλούτο κατά 2 τρισεκατομμύρια δολάρια

Οι πλουσιότεροι άνθρωποι του πλανήτη έγιναν φέτος όχι μόνο ακόμη πλουσιότεροι, αλλά και περισσότεροι και για το 2025 καταγράφεται στη σχετική λίστα του «Forbes», πρώτη φορά στα 39 χρόνια δημοσίευσής της, ρεκόρ πλούτου! Συγκεκριμένα, η φετινή λίστα του περιοδικού «Forbes» με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο καταγράφει 3.028 δισεκατομμυριούχους, αριθμός-ρεκόρ, και συνολική καθαρή αξία που φτάνει τα 16,1 τρισεκατομμύρια δολάρια, ποσό μεγαλύτερο από το ΑΕΠ κάθε χώρας στον κόσμο, εκτός των ΗΠΑ και της Κίνας! Εκτός της ραγδαίας αύξησης του παγκόσμιου πλούτου, αυτό που παρατηρεί το έντυπο είναι ότι οι δισεκατομμυριούχοι έχουν φέτος την… τύχη να είναι πιο ισχυροί από ποτέ άλλοτε.

Με προεξάρχουσα τη Μέκκα του καπιταλισμού, τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου η επάνοδος του Ντόναλντ Τραμπ στον προεδρικό θώκο έφερε σε νευραλγικές θέσεις κάποιους από τους πλουσιότερους ανθρώπους της Γης. Μια τέτοια περίπτωση είναι ο Ιλον Μασκ, το νούμερο 1 της λίστας του «Forbes» (με περιουσία 342 δισ. δολάρια), που από πολιτικός φίλος του Τραμπ μετά την εκλογή του απέκτησε εξουσία ως δεξί χέρι του προέδρου, υπεύθυνος για τις περικοπές στο αμερικανικό κράτος. Η περίπτωση Μασκ όμως δεν αποτελεί εξαίρεση στην αμερικανική διοίκηση. Ο Ντόναλντ Τραμπ, προερχόμενος κι ο ίδιος από τον επιχειρηματικό κόσμο, έχει φτιάξει μια κυβέρνηση που περιλαμβάνει τουλάχιστον 10 (!) δισεκατομμυριούχους και συζύγους δισεκατομμυριούχων. Στη φετινή -μακρύτερη από ποτέ άλλοτε- λίστα του περιοδικού συμπεριλαμβάνονται 247 περισσότεροι δισεκατομμυριούχοι σε σχέση με πέρσι, αυξάνοντας τον συνολικό πλούτο κατά 2 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Ρίχνοντας μια ματιά στη λίστα, οι αριθμοί ζαλίζουν. Οι Ηνωμένες Πολιτείες, με ρεκόρ 902 δισεκατομμυριούχων πολιτών (με πρώτο στη λίστα τον Μασκ, ακολουθούμενο από τον Μαρκ Ζάκερμπεργκ), συνεχίζουν να διαθέτουν τους περισσότερους μεγιστάνες από οποιοδήποτε άλλο κράτος. Η Κίνα με 516 δισεκατομμυριούχους παραμένει δεύτερη και η Ινδία με 205 εξακολουθεί να βρίσκεται στην τρίτη θέση. Συνολικά 76 κράτη και δύο ημιαυτόνομα εδάφη έχουν τουλάχιστον έναν δισεκατομμυριούχο, με την Αλβανία να εμφανίζεται πρώτη φορά στη λίστα, η οποία φέτος έχει να επιδείξει 288 νεοεισερχομένους, ανάμεσά τους ροκ σταρ (Μπρους Σπρίνγκστιν), ηθοποιοί (Αρνολντ Σβαρτσενέγκερ) και ο βασιλιάς των κρυπτονομισμάτων Τζάστιν Σαν, αλλά και μεγιστάνες από τον χώρο της Τεχνητής Νοημοσύνης και της βιομηχανίας τροφίμων.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι στη λίστα συναντά κανείς μόλις 406 γυναίκες, το 13,4% της λίστας, με τα τρία τέταρτα αυτών να έχουν κληρονομήσει την περιουσία τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 67% της λίστας είναι αυτοδημιούργητοι, με τον νεότερο αυτοδημιούργητο δισεκατομμυριούχο να είναι ο 28χρονος συνιδρυτής και CEO της Scale AI, Αλεξάντρ Γουάνγκ (2 δισ. δολάρια). Τέλος, ο ηλικιακός μέσος όρος των δισεκατομμυριούχων της λίστας είναι τα 66 χρόνια, με τον 19χρονο Γερμανό Γιοχάνες φον Μπάουμπαχ να είναι ο νεότερος της λίστας και τον Αμερικανό Τζορτζ Τζόζεφ, μεγιστάνα του ασφαλιστικού χώρου, να είναι ο γηραιότερος, στα 103 του χρόνια.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα

spot_img