Αφορολόγητα τα πουρμπουάρ έως τα 3.600 € τον χρόνο

Αφορολόγητα και χωρίς κρατήσεις θα είναι τα φιλοδωρήματα που δίδονται στους εργαζομένους μέσω ηλεκτρονικών πληρωμών, σύμφωνα με ρύθμιση που δρομολογεί το υπουργείο Οικονομικών.

Μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσαν η φορολόγηση και η επιβολή κρατήσεων επί των φιλοδωρημάτων, η κυβέρνηση υποχωρεί και αποφάσισε να χορηγήσει αφορολόγητο όριο στα πουρμπουάρ των εργαζομένων, μέχρι ένα όριο. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα ποσά που λαμβάνουν ως φιλοδώρημα οι μισθωτοί εργαζόμενοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος θα απαλλάσσονται από φόρο εισοδήματος και ασφαλιστικές εισφορές έως το ποσό των 3.600 ευρώ ετησίως ή μέχρι το ποσό των 300 ευρώ ανά μήνα.

Δικλίδα

Παράλληλα, θα τεθεί και άλλη δικλίδα, σύμφωνα με την οποία το ύψος των φιλοδωρημάτων, που θα απαλλάσσονται της φορολογίας και άλλων κρατήσεων, δεν θα μπορεί να υπερβαίνει το 30% του ονομαστικού μισθού. Εφόσον το ετήσιο ποσό από φιλοδωρήματα υπερβαίνει τα 3.600 ευρώ, το επιπλέον ποσό θα υπόκειται κανονικά σε παρακράτηση φόρου μισθωτών υπηρεσιών και σε ασφαλιστικές εισφορές.

Το «πρόβλημα» με τα φιλοδωρήματα που απασχολεί εκατοντάδες χιλιάδες εργαζομένους στην εστίαση προέκυψε τα τελευταία χρόνια με την ανάπτυξη των ηλεκτρονικών πληρωμών. Δηλαδή, ο πελάτης πληρώνει τον λογαριασμό στην ταβέρνα και αφήνει και ένα ποσό ως φιλοδώρημα για τους σερβιτόρους, το οποίο καταχωρίζεται σε ειδικό λογαριασμό, μέσω του POS.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα