Εφημεριδοπώλες: Οργή κατά κυβέρνησης για το τεκμαρτό

Την οργή και την απογοήτευσή τους εκφράζουν οι εφημεριδοπώλες της χώρας στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, μετά την ένταξή τους στο καθεστώς του ελάχιστου τεκμαρτού εισοδήματος.

Oπως αναφέρουν, ήδη 100 μέλη του έχουν εγκαταλείψει το επάγγελμα, υπό το βάρος της φορολογίας και υπό την απειλή να φορολογηθούν και του χρόνου με τεράστια ποσά, τα οποία δεν ανταποκρίνονται στα πραγματικά τους εισοδήματα. Σε επιστολή τους προς τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και το υπουργείο Οικονομικών, επισημαίνουν πως παρά τις διαβεβαιώσεις που έλαβαν κατά τις συναντήσεις που έχουν πραγματοποιήσει με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, δεν έχει αλλάξει απολύτως τίποτα στον τρόπο φορολόγησής τους.

Εγκαταλείποντας το επάγγελμα, δημιουργείται σημαντικό πρόβλημα στη διανομή του Τύπου, γεγονός που επηρεάζει τόσο τις εκδοτικές επιχειρήσεις (εφημερίδες) όσο και τις εταιρίες διανομής. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να τεθεί υπό κατάρρευση όλος ο μηχανισμός της διανομής του Τύπου. «Είναι γεγονός ότι το έσοδό μας δεν τίθεται υπό αμφισβήτηση καθώς το πρακτορείο Τύπου αποτελεί τον μοναδικό φορέα πιστοποίησης του συνόλου των πωληθέντων εντύπων σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια και τον μόνο εκδότη φορολογικών παραστατικών / εκκαθαρίσεων, βάσει των οποίων πιστοποιείται το έσοδο των εφημεριδοπωλών – διανομέων Τύπου από την προμήθεια που λαμβάνουν για τη διαμεσολάβησή τους στη διανομή του Τύπου, ενώ τα εν λόγω στοιχεία διαβιβάζονται στην πλατφόρμα my data της ΑΑΔΕ» αναφέρουν χαρακτηριστικά οι εφημεριδοπώλες στην επιστολή που απέστειλαν στην κυβέρνηση.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα