Προσβολή Τσάπαλου στους λογιστές

Ο εκπρόσωπος Τύπου του υπ. Οικονομικών είπε ότι δεν δίνεται παράταση στις φοροδηλώσεις γιατί γκρινιάζουν οι… γυναίκες τους

Την οργισμένη αντίδραση των λογιστών και του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου του υπουργείου Οικονομικών Ομηρου Τσάπαλου, που δήλωσε πως δεν θα δοθεί παράταση στις φορολογικές δηλώσεις, καθώς γκρινιάζουν οι… γυναίκες των λογιστών! Αυτές οι δηλώσεις έχουν δημιουργήσει σάλο, σε σημείο που ζητείται από τον Κωστή Χατζηδάκη να τον αποπέμψει από τη θέση του.

Συγκεκριμένα, ο κ. Τσάπαλος, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή, δήλωσε πως δεν θα δοθεί παράταση στις φορολογικές δηλώσεις και θα ολοκληρωθούν στην ώρα τους (αύριο το βράδυ λήγει η προθεσμία). «Θα υπάρχει ελεύθερος χρόνος για διακοπές, όπου παραδοσιακά οι γυναίκες λογιστών παραπονιούνται όταν δίνουμε παράταση. Τέλος Αυγούστου, τέλος Σεπτεμβρίου ότι οι λογιστές κάθονται στο σπίτι».

Με ανακοίνωσή του το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος περνά «γενεές δεκατέσσερις» τον κ. Τσάπαλο, ζητώντας από τον υπουργό Οικονομικών να τον στείλει σε… μόνιμες διακοπές. Συγκεκριμένα, το ΟΕΕ σε ανακοίνωσή του επισημαίνει: «Ο κ. Τσάπαλος σε τηλεοπτική εκπομπή, σε απάντηση στο δίκαιο αίτημα του ΟΕΕ αλλά και όλων των λογιστών – φοροτεχνικών για επιμήκυνση του χρόνου υποβολής των δηλώσεων, είπε αυτολεξεί: «Για πρώτη φορά θα έχουν χρόνο να κάνουν και διακοπές οι λογιστές, των οποίων οι γυναίκες τους γκρίνιαζαν όταν δίναμε παράταση. (…) Δεν θα δοθεί καμία παράταση».

Οι δηλώσεις αυτές, πέραν του ότι εμπαίζουν, προσβάλλουν και εξοργίζουν έναν ολόκληρο κλάδο, που δίνει και τη ζωή του για να καλύψει δικά τους λάθη και παραλείψεις, θα έπρεπε να τύχουν της ίδιας αποδοκιμασίας και από πλευράς πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου. Είναι πλέον η ώρα ο υπουργός να πάρει τη σωστή απόφαση και να ανακοινώσει σήμερα κιόλας επαρκή χρόνο, για να ολοκληρωθεί ομαλά η διαδικασία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων και να στείλει για «μόνιμες διακοπές» τον κ. Τσάπαλο!

Ωστόσο, ακόμα μία δήλωση του κ. Τσάπαλου μέσα σε λίγες ώρες έχει προκαλέσει τριγμούς και στην κυβέρνηση, σημειώνοντας πως στην περίπτωση που δινόταν παράταση στις φορολογικές δηλώσεις, «το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους θα έχει μια πολύ μεγάλη δημοσιονομική τρύπα εκατοντάδων εκατομμυρίων μέσα στον Ιούλιο, που δεν θα μπορέσει να καλύψει», προκαλώντας την αντίδραση του ΠΑΣΟΚ.

«Θέτει ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Οικονομικών θέμα ρευστότητας του Ελληνικού Δημοσίου; Υπάρχει ζήτημα με τα ταμειακά διαθέσιμα; Διότι, σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία από το δελτίο εκτέλεσης του Προϋπολογισμού για το διάστημα Ιανουαρίου – Ιουνίου 2024, τα έσοδα από φόρους ανήλθαν σε 29.276 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 1.336 εκατ. ευρώ ή 4,8% έναντι του στόχου που έχει περιληφθεί στην εισηγητική έκθεση του Προϋπολογισμού 2024. Καλούμε τον υπουργό Οικονομικών κ. Χατζηδάκη να ξεκαθαρίσει εάν υπάρχει τρύπα στα δημόσια οικονομικά και να αφήσει τις υπεκφυγές» αναφέρει με ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα