Υποπτη αποζημίωση 8.500.000 ευρώ στη Sky Express λόγω Covid!

Αποζημίωση στην αεροπορική εταιρία Sky Express, ύψους 8.500.000 ευρώ, αναμένεται να χορηγήσει η κυβέρνηση, με τροπολογία που ψηφίστηκε από τη Βουλή.

Αυτή η αποζημίωση αφορά τις ζημίες που υπέστη η εταιρία κατά την πανδημία του κορονοϊού και συγκεκριμένα στο διάστημα από τις 23 Μαρτίου ως τις 31 Οκτωβρίου 2020, όταν επιβλήθηκαν ταξιδιωτικοί περιορισμοί στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες για την ανάσχεση της εξάπλωσης του ιού. Η αποζημίωση εκκρεμούσε από την περίοδο του Covid-19, μετά την έγκρισή της από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, και δίνεται τέσσερα χρόνια αργότερα. Υπενθυμίζεται πως αντίστοιχη αποζημίωση είχε λάβει και η Aegean Airlines, ύψους 120.000.000 ευρώ.

Πρόκειται για τεράστια ποσά τα οποία χορηγεί το κράτος (με την έγκριση της Κομισιόν), την ώρα που το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης αρνείται να διανείμει έστω και ένα ευρώ επιπλέον για την αντιμετώπιση της ακρίβειας που μαστίζει το σύνολο της κοινωνίας εδώ και σχεδόν τρία χρόνια. Αντ’ αυτού, με τεράστια καθυστέρηση καταβάλλει 8.500.000 στην εταιρία που ζημιώθηκε από τα lockdowns το 2020, στερώντας σημαντικούς πόρους από την πραγματική οικονομία του 2024.

Σημειώνεται πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τους προηγούμενους μήνες αξιολόγησε το μέτρο, το οποίο επιτρέπει στην επιτροπή να εγκρίνει μέτρα κρατικών ενισχύσεων που χορηγούνται από τα κράτη-μέλη για την αποζημίωση συγκεκριμένων εταιριών ή τομέων για ζημίες που προκαλούνται άμεσα από εξαιρετικά περιστατικά, όπως το ξέσπασμα του κορονοϊού. Η επιτροπή διαπίστωσε ότι το ελληνικό μέτρο για τις αεροπορικές εταιρίες της χώρας προβλέπει αποζημίωση για ζημίες που συνδέονται άμεσα με την πανδημία του κορονοϊού. Διαπίστωσε επίσης ότι το μέτρο είναι αναλογικό, καθώς η αποζημίωση δεν υπερβαίνει τα αναγκαία για την αποκατάσταση της ζημίας.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα