Νέο ηλεκτροσόκ από τις αυξήσεις στο ρεύμα

Οι πάροχοι ανακοίνωσαν άνοδο στα τιμολόγια του Ιουλίου, η οποία θα αγγίζει ακόμα και το 22,9%. Οι νέοι τιμοκατάλογοι ανά εταιρία

Νέες, μικρότερες μεσοσταθμικά, αυξήσεις ανακοίνωσαν οι πάροχοι ρεύματος για τα πράσινα τιμολόγια του Ιουλίου. Οι αυξήσεις κατά μέσο όρο κυμαίνονται στο 9%, μικρότερες από την άνοδο κατά 21,9% της χονδρικής τιμής τον περασμένο μήνα. Ωστόσο υπήρξε και εταιρία που προχώρησε σε αύξηση κατά 22,9%, ενώ οι τρεις πάροχοι, που είναι και ηλεκτροπαραγωγοί, ανακοίνωσαν μειώσεις.

Οι τιμές ανά πάροχο

Η ΔΕΗ, η οποία κατέχει μερίδιο άνω του 60% στις οικιακές καταναλώσεις, προχώρησε σε αύξηση κατά 13,9%, ωστόσο η χρέωση των 13,55 λεπτά/kWh παραμένει η χαμηλότερη της αγοράς. Για 500 κιλοβατώρες και πάνω η τιμή διαμορφώνεται στα 14,385 λεπτά ανά κιλοβατώρα. Η νυχτερινή χρέωση καθορίζεται στα 11,41 λεπτά/kWh, ενώ το πάγιο παραμένει στα 5 ευρώ τον μήνα.

Σε ό,τι αφορά τις εταιρίες που ανακοίνωσαν μειώσεις, η Protergia παρέχει το «Protergia Οικιακό Value Special» με τιμή στα 15,99 λεπτά ανά κιλοβατώρα, λαμβάνοντας υπόψη την έκπτωση συνέπειας στη βασική χρέωση (6 λεπτά ανά κιλοβατώρα), έναντι αντίστοιχης χρέωσης 16,42 λεπτά τον Ιούνιο. Στην περίπτωση μη εμπρόθεσμης εξόφλησης του λογαριασμού, η τελική τιμή διαμορφώνεται στα 22 λεπτά ανά κιλοβατώρα, ενώ το πάγιο διαμορφώνεται στα 4 ευρώ.

Το (Basic Home) του ΗΡΩΝΑ διαμορφώνεται στα 15,87 λεπτά ανά kWh και συνυπολογίζοντας την έκπτωση συνέπειας (4 λεπτά ανά kWh) η τιμή είναι μειωμένη κατά 2,8% έναντι του Ιουνίου. Χωρίς την έκπτωση, η τελική τιμή φτάνει στα 19,9 λεπτά ανά kWh και το πάγιο στα 5 ευρώ.

Μειωμένο κατά 3,9% είναι το ειδικό οικιακό τιμολόγιο της Elpedison, με τελική χρέωση στα 14,87 λεπτά ανά kWh για τις πρώτες 100 κιλοβατώρες μηνιαίας κατανάλωσης, τις οποίες η εταιρία καλύπτει με έκπτωση 6,5 λεπτά ανά kWh. Αλλη η πολιτική για καταναλώσεις από 101 κιλοβατώρες και πάνω, με χρέωση στα 18,87 λεπτά ανά kWh, από 17,98 λεπτά τον Ιούνιο (+5%). Η έκπτωση για τη συγκεκριμένη κλίμακα είναι 2,5 λεπτά ανά kWh. Το μηνιαίο πάγιο της εταιρίας πέφτει στα 4 ευρώ.

Τη μεγαλύτερη αύξηση ανακοίνωσε η Volton, ύψους 22,9%, με την τιμή να είναι 15,88 λεπτά ανά kWh, από 12,92 λεπτά τον Ιούνιο, συνυπολογίζοντας τόσο την αρχική έκπτωση (20%) της εταιρίας όσο και την έκπτωση συνέπειας (20%). Χωρίς την έκπτωση συνέπειας η χρέωση για τον Ιούλιο φτάνει τα 20,48 λεπτά ανά κιλοβατώρα.

Η Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας έχει τη δεύτερη χαμηλότερη τιμή της αγοράς, στα 13,99 λεπτά, παρά την αύξηση κατά 9% από τον Ιούνιο, και πάγιο στα 5 ευρώ. Η NRG ανακοίνωσε 17,13 λεπτά μετά την αύξηση κατά 7,3%. Το πάγιο είναι 5 ευρώ, υποχωρώντας στα 3,5 ευρώ με την επιλογή e-bill και πάγιας εντολής. Στη ZeniΘ («Power Home Start») ανακοινώθηκε αύξηση 21,1%, με τη χρέωση να διαμορφώνεται στα 20,52 λεπτά ανά κιλοβατώρα. Και εδώ το πάγιο είναι 5 ευρώ. Τέλος, στο πράσινο τιμολόγιο «Power On! Home Green» της Ελίν η τιμή κινείται στα 16,63 λεπτά, αυξημένη κατά 12% σε σχέση με τον Ιούνιο.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα