Επενδυτικό fund 1 δισ. δολ. στήνουν Κυριακού – Κατάρ

Τη δημιουργία επενδυτικού fund για επενδύσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό ανακοίνωσαν το Κ Group, ο διεθνής όμιλος επενδύσεων της οικογένειας Κυριακού και το Quatar Investment Authority (QIA), το επενδυτικό fund του Κατάρ. Με κεφάλαια ύψους 1 δισ. δολαρίων από την QIA ο όμιλος Κυριακού (μέσω συνδεδεμένων εταιριών του) θα αναλάβει τη διαχείριση του fund, ενώ θα επενδύσει και δικά του κεφάλαια.

Το fund θα επικεντρωθεί σε μια σειρά κλάδων, όπως η τεχνολογία, οι τηλεπικοινωνίες, οι μεταφορές, τα logistics, η ναυτιλία, η υγεία, ο τουρισμός και άλλοι, τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς, ενώ δεν θα στοχεύσει στον κλάδο των media. Η συμφωνία έρχεται να προστεθεί στις ήδη υπάρχουσες συνεργασίες του ομίλου Κυριακού με επιχειρηματικούς κολοσσούς της Μέσης Ανατολής και άλλους διεθνείς επενδυτές.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που ξεκινάμε αυτή τη συνεργασία με την QIA. Πιστεύουμε ότι η ελληνική οικονομία δημιουργεί ελκυστικές προοπτικές και ευκαιρίες για εγχώριους αλλά και διεθνείς επενδυτές. Η συμφωνία αυτή είναι απόλυτα εναρμονισμένη με τη μακροχρόνια δέσμευσή μας για δημιουργία βιώσιμων και αναπτυσσόμενων επιχειρήσεων σε διαφορετικούς κλάδους» σχολίασε ο Θοδωρής Κυριακού (αριστερά), μέτοχος του K Group. Από την πλευρά του, ο Mansoor Al-Mahmoud (δεξιά), CEO του QIA, υπογράμμισε: «Δέσμευση του QIA για επενδύσεις στην Ελλάδα, σηματοδοτεί την εμπιστοσύνη μας στη δυναμική της ελληνικής οικονομίας, η οποία, ωθούμενη από την προσέλκυση άμεσων ξένων επενδύσεων τα τελευταία χρόνια, συνεχίζει να υπερβαίνει σε ρυθμό ανάπτυξης στην ευρωζώνη».

Σημειώνεται πως το Κ Group διατηρεί ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο σε ναυτιλία, ΜΜΕ, real estate και asset management, ενώ το QIA αποτελεί την επενδυτική αρχή του Κατάρ που ιδρύθηκε το 2005 για να διαχειριστεί τα κρατικά αποθεματικά κεφάλαια. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα ταμεία εθνικού πλούτου παγκοσμίως.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα