Κρυφές αυξήσεις για τους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού

Εν τω μεταξύ η ΔΥΠΑ δεν έχει ποτέ δημοσιεύσει πόσα εκατομμύρια ευρώ μένουν αδιάθετα

Θέμα ημερών είναι η ανακοίνωση των οριστικών αποτελεσμάτων για το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού της ΔΥΠΑ για το 2024, καθώς ο τέως ΟΑΕΔ αποφάσισε να δώσει τη δυνατότητα ενστάσεων σε όσους είχαν απορριφθεί βάσει των προσωρινών αποτελεσμάτων, εν μέσω τριημέρου από το Σάββατο μέχρι χθες, Δευτέρα απόγευμα. Βέβαια, με αυτή την απόφαση έχασαν το δικαίωμα υποβολής ένστασης όσοι δεν έχουν τη δυνατότητα να καταθέτουν αίτηση για το πρόγραμμα μόνοι τους αλλά το κάνουν μέσω ΚΕΠ ή λογιστών, αλλά αυτό για τον διοικητή της ΔΥΠΑ Σπύρο Πρωτοψάλτη είναι… άλλη μία λεπτομέρεια.

Την ίδια στιγμή, οι εργαζόμενοι στον τέως ΟΑΕΔ καταγγέλλουν τη διοίκηση πως, εν μέσω γενικευμένης ακρίβειας, προχώρησε σε κρυφές αυξήσεις στα ποσά που θα πρέπει να καταβάλουν οι λίγοι τυχεροί που θα λάβουν τα vouchers. Oπως σημειώνουν, «στο φετινό πρόγραμμα αυξήθηκαν τα ποσά που πληρώνουν ως συμμετοχή τα ευάλωτα νοικοκυριά στις περισσότερες κατηγορίες δωματίων, όπως στα ξενοδοχεία τριών αστέρων, όπου για μια διανυκτέρευση με πρωινό από 4 ευρώ ο δικαιούχος φέτος θα πληρώνει 6 ευρώ, αύξηση κατά 67%. Εάν όμως δούμε και το ποσό που τελικά πληρωθεί για ενοικιαζόμενο δίκλινο δωμάτιο 3 κλειδιών με πρωινό ανά διανυκτέρευση, αθροίζοντας (τιμή επιδότησης ΔΥΠΑ και συμμετοχής του δικαιούχου) θα διαπιστώσουμε ότι είναι μικρό συγκριτικά με τις τιμές που υπάρχουν στις περισσότερες τουριστικές περιοχές και στα νησιά: 22,0 ευρώ x2+4,0 ευρώ *2=52,00 ευρώ».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συνέλεξαν οι εργαζόμενοι, 47.906 αιτούντες απορρίφθηκαν λόγω υπέρβασης εισοδηματικών κριτηρίων, ενώ επιπλέον η ΔΥΠΑ δεν έχει ποτέ δημοσιεύσει τον συνολικό αριθμό των επιταγών που κάθε χρόνο δεν ενεργοποιούνται έτσι ώστε να γνωρίζουμε πόσα εκατομμύρια ευρώ μένουν αδιάθετα και επιστρέφουν στα ταμεία της.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα