Μιανμάρ: «Κόλαση επί γης» μετά τους συνεχείς βομβαρδισμούς!

Η χούντα συνεχίζει να πραγματοποιεί αεροπορικές επιδρομές, παρά την καταδίκη από τον ΟΗΕ και τις εκκλήσεις να σταματήσει όλες τις στρατιωτικές επιχειρήσεις μετά τον σεισμό

Δραματικές σκηνές εκτυλίσσονται στα ερείπια των κτιρίων που κατέρρευσαν στη Μιανμάρ από τον καταστροφικό σεισμό μεγέθους 7,7 Ρίχτερ, ο οποίος προκάλεσε πάνω από 1.700 θανάτους και άφησε περισσότερους από 3.400 τραυματίες και εκατοντάδες αγνοουμένους. Τα σωστικά συνεργεία αναζητούν ακόμη επιζώντες στα ερείπια, αν και οι ελπίδες είναι πλέον ελάχιστες. Την ίδια ώρα, χιλιάδες άστεγοι βρίσκονται στο έλεος ισχυρών μετασεισμών μεγέθους άνω των 5 Ρίχτερ. Οι επιπτώσεις της καταστροφικής δόνησης έχουν οδηγήσει τη χώρα σε ανθρωπιστική κρίση. Η Γεωλογική Υπηρεσία των ΗΠΑ (USGS) εκτίμησε ότι ο αριθμός των νεκρών στη Μιανμάρ θα μπορούσε να ξεπεράσει τους 10.000. Η Ινδία, η Κίνα και η Ταϊλάνδη συγκαταλέγονται μεταξύ των γειτονικών χωρών της Μιανμάρ που έχουν στείλει ανθρωπιστική βοήθεια και ομάδες διάσωσης, μαζί με υποστήριξη και προσωπικό από τη Μαλαισία, τη Σιγκαπούρη και τη Ρωσία.

Η Μιανμάρ είναι πλέον αντιμέτωπη με τεράστια ανθρωπιστική κρίση. Ο ΟΗΕ δηλώνει ότι υπάρχει σοβαρή έλλειψη ιατρικών προμηθειών, η οποία προκαλεί μεγάλα προβλήματα στο ιατρικό προσωπικό που προσπαθεί να παράσχει βοήθεια στους τραυματίες. Εκπρόσωπος του οργανισμού δήλωσε στο BBC ότι ο σεισμός μπορεί να έχει επηρεάσει έως και ανθρώπους. «Η πληγείσα περιοχή είναι αρκετά μεγάλη και η εκτίμηση είναι ότι σε αυτήν ζουν πάνω από 20.000.000 άνθρωποι». Πρόσθεσε δε ότι προς το παρόν, όσον αφορά τα θύματα, οι αριθμοί αυξάνονται συνεχώς». Σε ορισμένες από τις πληγείσες περιοχές η κυβερνητική βοήθεια ήταν μέχρι στιγμής ελάχιστη, αφήνοντας τους ανθρώπους να τα βγάλουν πέρα μόνοι τους. Η Εθνική Κυβέρνηση Ενότητας -η οποία βρίσκεται στην εξορία- ανακοίνωσε μια «παύση δύο εβδομάδων στις επιθετικές στρατιωτικές επιχειρήσεις» στις περιοχές που επλήγησαν από τον σεισμό. Ομως η χούντα της Μιανμάρ συνεχίζει να πραγματοποιεί αεροπορικές επιδρομές, παρά την καταδίκη από τα Ηνωμένα Εθνη και τις εκκλήσεις να σταματήσει όλες τις στρατιωτικές επιχειρήσεις μετά τον σεισμό.

Τοπική μονάδα της Λαϊκής Αμυντικής Δύναμης -ένα δίκτυο αντάρτικων φιλοδημοκρατικών μονάδων- αναφέρει ότι ο στρατός πραγματοποίησε επίθεση με ελικόπτερο στην επαρχία Πάουκ της περιοχής Μαγκγουέ, που βρίσκεται κοντά στο επίκεντρο του σεισμού. Το BBC Burmese αναφέρει επίσης ότι πραγματοποιήθηκε αεροπορική επιδρομή στην πόλη Μπάμο, στην πολιτεία Κατσίν, την Κυριακή. Την ίδια ώρα, ο σεισμός στη Μιανμάρ έχει προκαλέσει παγκόσμιο σοκ, ιδίως στην Ταϊλάνδη, που, αν και 1.000 χλμ. μακριά, ταρακουνήθηκε ιδιαίτερα. Τουλάχιστον 18 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Μπανγκόκ, ενώ περισσότερα από 83 άτομα παγιδεύτηκαν στα ερείπια του υπό κατασκευή ουρανοξύστη που κατέρρευσε.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img
spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

spot_img

Προτεινόμενα

spot_img