Αίσχος! Χλευάζουν τη χριστιανική πίστη

Μετά τη Γαλλία τη σκυτάλη αποδόμησης του χριστιανισμού πήρε η Γερμανία, με την Οπερα της Στουτγάρδης και το έργο «Sancta»

Μια νέα εποχή εκδίωξης και αποδόμησης βιώνει στις μέρες ο χριστιανισμός, απ’ άκρη σ’ άκρη σε ολόκληρο τον κόσμο. Μετά την καταστροφή της Παναγίας των Παρισίων, τους εμπρησμούς και βανδαλισμούς έκτοτε δεκάδων εκκλησιών στις περισσότερες δυτικές χώρες κι ύστερα από το σατανιστικό σόου των Ολυμπιακών Αγώνων, που παρακολούθησαν εκατομμύρια άνθρωποι στον πλανήτη, τη σκυτάλη της πρόκλησης και του μίσους κατά της χριστιανοσύνης παίρνει η Γερμανία. 

  • Από τη Μαρία Δεναξά

Από τις 5 Οκτωβρίου η Εθνική Οπερα της Στουτγάρδης παρουσιάζει το «Sancta». Ενα μουσικό έργο με σοκαριστική σκηνοθεσία που οι καθολικοί χαρακτήρισαν βλάσφημη. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια των δύο πρώτων παραστάσεων 18 θεατές ένιωσαν αδιαθεσία και απομακρύνθηκαν από τον χώρο της παράστασης. 

Ένιωσαν αδιαθεσία

Από τα πρώτα λεπτά της παράστασης οι χυδαίες στιγμές προκαλούν αδιαθεσία. Σύμφωνα με τη «Stuttgarter Zeitung», οι θεατές που ένιωσαν αδιαθεσία υποβλήθηκαν σε θεραπεία εξαιτίας του ισχυρού σοκ που υπέστησαν. Ο Σεμπαστιάν Εμπλινγκ, εκπρόσωπος της όπερας, δήλωσε ότι τουλάχιστον τρεις από τους θεατές έλαβαν ιατρική φροντίδα. Το θέαμα, που δεν είναι κατάλληλο για παιδιά και εφήβους κάτω των 18 ετών, είναι πολύ σκληρό, βλάσφημο και προάγει τον σατανισμό. Το διαφημιστικό τρέιλερ της παράστασης, που είναι διαθέσιμο στο κανάλι της όπερας στο YouTube, προειδοποιεί πως πρόκειται για ένα «τολμηρό» θέαμα. 

Σώματα κρεμασμένα σε έναν σταυρό, αναπαράσταση της σταύρωσης με αίμα που αναβλύζει σαν νερό, ο Ιησούς Χριστός να δίνει κρασί στις καλόγριες πριν καταλήξει να τις μαστιγώνει στα οπίσθια γυμνές, μια γυναίκα νάνος ντυμένη πάπας, περιπτύξεις ομοφυλοφιλίας… Αυτές είναι μερικές μόνο από τις σκηνές εξευτελισμού του χριστιανισμού. Οι περισσότεροι από τους τραγουδιστές αυτής της όπερας εμφανίζονται επίσης με την πιο απέριττη ενδυμασία και επιδίδονται σχεδόν όλοι μαζί σε σκηνές σεξουαλικής βίας, που στις μέρες μας αποκαλείται και «τέχνη». 

Πάντως, παρά τις επικρίσεις και την έντονη ανησυχία και πολεμική που έχει προκαλέσει το βλάσφημο θέαμα, εκπρόσωπος της όπερας, δήλωσε πως δεν θα γίνουν αλλαγές στο έργο, υποστηρίζοντας ότι το κοινό «ήξερε τι επέλεγε». Ωστόσο αναγνώρισε ότι στο «Sancta» μπορεί να χυθεί αληθινό αίμα εξαιτίας των βίαιων σκηνών και των πραγματικών τραυματισμών, ενώ χρησιμοποιείται και ψεύτικο αίμα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα