Ταξίδια: Επιτέλους ενιαίοι κανόνες για τις αποσκευές στις αεροπορικές

Την ασυδοσία των αεροπορικών εταιριών ως προς τις χειραποσκευές των επιβατών τερματίζει από τον Σεπτέμβριο η Ευρωπαϊκή Ενωση, επιβάλλοντας ενιαίους κανόνες ως προς τις διαστάσεις και τα κιλά των αποσκευών που επιτρέπονται μέσα στην καμπίνα ενός αεροσκάφους.

Από την 1η Σεπτεμβρίου η Ευρωπαϊκή Ενωση εισάγει ενιαίους κανόνες, με στόχο να καταστήσει τις πτήσεις πιο απλές και προς όφελος των ταξιδιωτών, που θα γνωρίζουν εκ των προτέρων τις διαστάσεις και το βάρος των χειραποσκευών.

Από τις αρχές του επόμενου μήνα το επιτρεπόμενο βάρος των χειραποσκευών δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 10 κιλά.

Ως προς τις μέγιστες διαστάσεις, η επιτρεπόμενη χειραποσκευή (συμπεριλαμβανομένων των χειρολαβών και των τροχών) ορίζεται σε 55x40x20 cm, ενώ το μικρό προσωπικό αντικείμενο, όπως τσάντα, σακίδιο ή τσάντα φορητού υπολογιστή, που πρέπει να χωράει κάτω από το αεροπορικό κάθισμα, δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τις διαστάσεις 40x30x15 cm. Υπενθυμίζεται πως μέχρι τώρα οι αεροπορικές εταιρίες ήταν ελεύθερες να θέτουν τους δικούς τους όρους όσον αφορά τις διαστάσεις των χειραποσκευών. Αυτό είχε οδηγήσει σε διαφοροποιήσεις ανά αεροπορική εταιρία ως προς το επιτρεπόμενο βάρος και το μέγεθος των χειραποσκευών, φέρνοντας σε αμηχανία τους ταξιδιώτες, οι οποίοι έπρεπε να βάλουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη αν δεν πληρούσαν τις προδιαγραφές.

Οι νέοι κανονισμοί της Ε.Ε. θα επιβάλουν ομοιομορφία σε όλες τις ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρίες, πράγμα που σημαίνει ότι οι επιβάτες θα γνωρίζουν εκ των προτέρων τυποποιημένα μεγέθη και βάρη αποσκευών. Εξάλλου, η Ευρωπαϊκή Ενωση αποφάσισε να επαναφέρει την απαγόρευση σχετικά με την ποσότητα υγρών που μπορούν να πάρουν οι επιβάτες στις πτήσεις, έως ότου όλα τα αεροδρόμια στην Ευρώπη διαθέτουν την ίδια συσκευή ελέγχου.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα