Απειλές Ερντογάν για εισβολή στο Ισραήλ!

Λάδι στη φωτιά της Μέσης Ανατολής με εμπρηστικές δηλώσεις ρίχνει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επαναλαμβάνοντας τη συνήθη τακτική του.

Ο Τούρκος πρόεδρος σε ομιλία του στη γενέτειρά του, Ριζούντα, ανέφερε πως ο λαός του πρέπει να είναι πολύ δυνατός, ώστε το Ισραήλ να μην μπορεί να κάνει τίποτα στην Παλαιστίνη.  «Ποιες ήταν οι εισαγωγές μας και ποιες οι εξαγωγές μας στην αμυντική βιομηχανία και πού φτάσαμε. Αλλά, αγαπητά μου αδέλφια, τίποτα από αυτά μη μας ξεγελάει. Εμείς πρέπει να είμαστε πολύ δυνατοί, ώστε αυτό το Ισραήλ να μην μπορεί να τα κάνει αυτά στην Παλαιστίνη. Εμείς, όπως μπήκαμε στο Καραμπάχ, εμείς όπως μπήκαμε στη Λιβύη, μπορούμε να κάνουμε το ίδιο και σε αυτούς. Δεν υπάρχει τίποτα για να μην το κάνουμε. Απλά πρέπει εμείς να είμαστε δυνατοί για να μπορέσουμε να κάνουμε τι; Να κάνουμε αυτά τα βήματα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οι απειλές Ερντογάν προκάλεσαν την άμεση αντίδραση του Ισραήλ. Ο υπουργός Εξωτερικών Ισραέλ Κατς παρομοίασε τον Ερντογάν με τον πρώην δικτάτορα του Ιράκ Χουσεΐν, υπενθυμίζοντας μάλιστα με νόημα ποιο ήταν το τέλος του Σαντάμ, ο οποίος ανατράπηκε όταν έγινε η εισβολή των ΗΠΑ το 2003, προτού οδηγηθεί στην αγχόνη. «Ο Ερντογάν ακολουθεί τα βήματα του Σαντάμ Χουσεΐν και απειλεί να επιτεθεί στο Ισραήλ. Πρέπει απλά να θυμάται τι έγινε εκεί (σ.σ.: στο Ιράκ) και πώς τελείωσε το καθεστώς του Σαντάμ Χουσεΐν» ανέφερε.

Το Βερολίνο απέφυγε να σχολιάσει τις δηλώσεις Ερντογάν. «Λάβαμε γνώση και παρακαλώ για την κατανόησή σας που δεν θα το σχολιάσω περαιτέρω εδώ» δήλωσε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Κριστιάνε Χόφμαν, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, και πρόσθεσε: «Είναι σαφές ότι εναπόκειται σε όλες τις πλευρές να μην πυροδοτούν περαιτέρω τη διένεξη και να ενεργούν για την αποκλιμάκωση».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα