Ντόναλντ Τραμπ: Πολύ σκληρός για να πεθάνει!

Σαν από θαύμα δεν έπεσε νεκρός από τις σφαίρες του 20χρονου Τόμας Μάθιου Κρουκς, που του έστησε καρτέρι σημαδεύοντάς τον με ημιαυτόματο τυφέκιο AR15 από ταράτσα σε απόσταση 150 μέτρων

Πολύ σκληρός για να πεθάνει αποδείχτηκε ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος σαν από θαύμα δεν έπεσε νεκρός από τις σφαίρες του 20χρονου Τόμας Μάθιου Κρουκς, που του έστησε καρτέρι σημαδεύοντάς τον με ένα ημιαυτόματο τυφέκιο AR15 από ταράτσα, σε απόσταση που δεν ξεπερνούσε τα 150 μέτρα από το σημείο όπου μιλούσε το Σάββατο, στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας. Το Μπάτλερ της Πενσιλβανίας λίγο έλειψε να γίνει το σύγχρονο… Ντάλας του Τέξας για τις ΗΠΑ και ο τέως πρόεδρος, χάρη σε μια κίνηση του σώματός του που έκανε καθαρά από τύχη την ώρα της ομιλίας του, δεν έγινε ο νέος JFK, πέφτοντας θύμα των πυρών του επίδοξου εκτελεστή του.

Αλλαγή πορείας

Κάπως έτσι οι ΗΠΑ χθες γύρισαν σελίδα στη σύγχρονη Ιστορία τους και πορεύονται με διαφορετικό βηματισμό -και με νέα πολιτικά δεδομένα- προς τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου. Το νέο αυτό κεφάλαιο εικονογραφείται βεβαίως από την απολύτως συμβολική φωτογραφία που έκανε τον γύρο του κόσμου: Το καρέ στο οποίο πρωταγωνιστεί ο Ντόναλντ Τραμπ, «ο ηγέτης που νίκησε τον θάνατο», ο οποίος, αν και καταματωμένος, με τους άνδρες της ασφάλειας τριγύρω του και με την αμερικανική σημαία στο φόντο, βρίσκει τη δύναμη να υψώσει τη γροθιά του και να φωνάξει «Πολεμήστε! Πολεμήστε!» προς τους οπαδούς του, που μετά το πρώτο σοκ άρχισαν κι αυτοί να φωνάζουν απαντώντας του «USA! USA!».

Ολα συνέβησαν το απόγευμα του Σαββάτου (18.08 τοπική ώρα). Ο κόσμος είχε μαζευτεί από νωρίς στο Μπάτλερ της Πενσιλβανίας και είχε λάβει θέσεις για να παρακολουθήσει την ομιλία του ισχυρού άνδρα των Ρεπουμπλικάνων στην τελευταία του εμφάνιση πριν από την έναρξη (σ.σ.: σήμερα Δευτέρα) του συνεδρίου του κόμματος στο Μιλγουόκι, στη διάρκεια του οποίου μάλιστα αναμένεται να επικυρωθεί επισήμως και η υποψηφιότητά του για τις προεδρικές εκλογές. Φορώντας λευκό πουκάμισο και σκούρο σακάκι και στο κεφάλι του -όπως συνηθίζει- ένα καπελάκι με το σύνθημα της προεκλογικής του καμπάνιας «Make America Great Again», ο Τραμπ καταφερόταν κατά της παράνομης μετανάστευσης, όταν ξαφνικά ο χρόνος σταμάτησε.

«Κοιτάξτε τι συμβαίνει…» έλεγε όταν έστρεφε το σώμα του προς τα δεξιά. Ακούστηκαν πυροβολισμοί. Ο πρώτος. Ο δεύτερος. Μέχρι να ακουστεί ο τρίτος και να επικρατήσει αμέσως μετά το απόλυτο χάος, ο τέως πρόεδρος σηκώνει το χέρι και πιάνει το αυτί του. Ουρλιαχτά. «Πέστε κάτω, πέστε κάτω» ακουγόταν διαρκώς η κραυγή-διαταγή των μελών της προσωπικής του ασφάλειας που έτρεξαν στο πόντιουμ για να τον προστατεύσουν ενώ συνέχιζαν να πέφτουν πυροβολισμοί. Χρειάστηκε να περάσουν δεκαεπτά ατέλειωτα δευτερόλεπτα έως ότου ακουστεί και ο τελευταίος πυροβολισμός και για να ξεκινήσει η επιχείρηση άμεσης απομάκρυνσης του Τραμπ από την εξέδρα. Ακριβώς σε εκείνη τη στιγμή που πέρασε στην Ιστορία, ο πρώην πρόεδρος κοντοστάθηκε, ύψωσε τη γροθιά του και κάλεσε το πλήθος που τον επευφημούσε να πολεμήσει.

Λιγότερα από δύο λεπτά μετά τους πυροβολισμούς ο τέως πρόεδρος οδηγήθηκε μακριά από τη σκηνή και μπήκε σε ένα θωρακισμένο μαύρο SUV, ενώ ελάχιστες ώρες αργότερα, αφού πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο στο οποίο διακομίστηκε για να του προσφερθούν οι πρώτες βοήθειες, κατέβηκε χωρίς βοήθεια από το αεροπλάνο του, το οποίο τον μετέφερε στο Νιου Τζέρσι.

Mυστικές υπηρεσίες

Το FBI επιβεβαίωσε ότι η επίθεση ήταν «απόπειρα δολοφονίας» εις βάρος του Τραμπ, ενώ με ανακοίνωσή τους οι μυστικές υπηρεσίες υπογράμμιζαν ότι ο δράστης «πυροβόλησε πολλές φορές προς τη σκηνή από μια υπερυψωμένη θέση εκτός (της περιμέτρου) της συγκέντρωσης», προτού «εξουδετερωθεί» από μέλη τους. Από τα πυρά του 20χρονου δράστη σκοτώθηκε ένας παριστάμενος στην προεκλογική συγκέντρωση, ενώ άλλοι δύο -όλοι τους ενήλικοι- τραυματίστηκαν σοβαρά, όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία.


Διαβάστε επίσης: Απτόητος ο Τραμπ μετά την απόπειρα!

Διαβάστε επίσης: Γ. Χαρβαλιάς: Μπέρδεψαν τις σφαίρες με… στρακαστρούκες!

Διαβάστε επίσης: Αμείλικτα ερωτήματα για τα μέτρα ασφαλείας

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα