ΝΑΤΟ: Aρχισε η 75η Σύνοδος για την άμυνα απέναντι στη Μόσχα

Τα σχέδια του ΝΑΤΟ για την άμυνα απέναντι στη ρωσική απειλή, καθώς σήμερα άρχισε η 75η Σύνοδος της Συμμαχίας στην Ουάσινγκτον, αποκαλύπτει στρατιωτική πηγή στο Reuters. Το ΝΑΤΟ θα χρειαστεί από 35 έως 50 νέες ταξιαρχίες για να υλοποιήσει πλήρως τα νέα σχέδιά του για την άμυνα έναντι ενδεχόμενης επίθεσης από τη Ρωσία. Η πηγή, η οποία ζήτησε να μην κατονομασθεί, αρνήθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για τα σχέδια, τα οποία είναι απόρρητα. Μια ταξιαρχία αποτελείται από 3.000 έως 7.000 στρατιώτες, έτσι η δημιουργία επιπλέον 35 έως 50 τέτοιων μονάδων θα συνιστούσε σημαντική πρόκληση.

Δεν είναι σαφές από πού οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ μπορεί να αντλήσουν το επιπλέον προσωπικό για 35 ως 50 ταξιαρχίες, σημειώνει το Reuters, προσθέτοντας πως στρατεύματα θα μπορούσαν να σταλούν από άλλα τμήματα των ενόπλων δυνάμεων, θα μπορούσαν να στρατολογηθούν επιπλέον στρατιώτες ή τα μέλη του ΝΑΤΟ θα μπορούσαν να επιλέξουν κάποιο μείγμα των δύο προσεγγίσεων.

Η πρόκληση μιας απειλής

Σε μια άλλη ένδειξη της κλίμακας της πρόκλησης που αντιμετωπίζει το ΝΑΤΟ, καθώς βελτιώνει τη θέση του για να αντιμετωπίσει πιο σοβαρά την απειλή μιας ρωσικής επίθεσης μετά την εισβολή στην Ουκρανία το 2022, πηγή στις δυνάμεις ασφαλείας είπε ότι μόνο η Γερμανία θα πρέπει να τετραπλασιάσει τις δυνατότητες της αντιαεροπορικής άμυνάς της.

Οταν του ζητήθηκε να σχολιάσει, αξιωματούχος του ΝΑΤΟ δήλωσε πως αυτοί που καταστρώνουν τα στρατιωτικά σχέδια της Συμμαχίας έχουν εντοπίσει «λεπτομερώς τις απαιτήσεις σε στρατεύματα και όπλα για την άμυνα της Συμμαχίας». «Αντιαεροπορική και πυραυλική άμυνα, όπλα μεγάλου βεληνεκούς, επιμελητεία, καθώς και μεγάλοι σχηματισμοί για χερσαίους ελιγμούς είναι μεταξύ των κορυφαίων προτεραιοτήτων μας» πρόσθεσε ο αξιωματούχος. «Το ΝΑΤΟ είναι πιθανό να θέσει πιο απαιτητικούς στόχους για τις δυνατότητες των συμμάχων, καθώς αναπτύσσουμε δυνάμεις που μπορούν να εφαρμόσουν τα σχέδιά μας και να αντιμετωπίσουν της απειλές που αντιμετωπίζουμε. Εχουμε την πεποίθηση πως η αποτροπή μας είναι και παραμένει ισχυρή». Το υπουργείο Αμυνας στο Βερολίνο ανέφερε πως όλοι οι σύμμαχοι καλούνται να συντονιστούν με τις απαιτήσεις του ΝΑΤΟ και ότι οι προσπάθειες αυτές θα συνεχιστούν την ερχόμενη χρονιά.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι η Ουκρανία περιμένει συγκεκριμένα βήματα από τους δυτικούς εταίρους της για να ενισχύσει την αντιαεροπορική της άμυνα και να προστατεύσει τον ενεργειακό της τομέα, κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα