Boeing: Θα καταβάλει πρόστιμο για τις συντριβές δύο 737 MAX

Αποδεχόμενη την ενοχή της για τα δύο πολύνεκρα δυστυχήματα το 2018 και το 2019 και σε συμφωνία με το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης, η εταιρία Boeing θα καταβάλει ποινικό πρόστιμο 243.600.000 δολαρίων. Με αυτόν τον τρόπο ολοκληρώθηκε η έρευνα του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης που σχετίζεται με τις πολύνεκρες συντριβές δύο αεροπλάνων 737 MAX, που στοίχισαν τη ζωή σε 346 ανθρώπους. Η κατηγορία αφορά δύο συντριβές στην Ινδονησία (Lion Air) και την Αιθιοπία (Ethiopian Airlines) με διαφορά μόλις πέντε μηνών, με τις οικογένειες των θυμάτων να ζητούν τη δίωξη της αεροπορικής εταιρίας. Η δήλωση αποδοχής της ενοχής απειλεί δυνάμει την ικανότητα της εταιρίας να εξασφαλίζει κερδοφόρα κυβερνητικά συμβόλαια με το αμερικανικό υπουργείο Αμυνας και τη NASA, όμως γλιτώνει την Boeing από μια συγκρουσιακή δίκη που θα έφερνε σε ακόμη πιο δύσκολη θέση την αεροπορική εταιρία σε σχέση με τις αποφάσεις της εταιρίας που οδήγησαν στις μοιραίες συντριβές των αεροπλάνων MAX.

«Συνάψαμε μια καταρχήν συμφωνία για τους όρους μιας διευθέτησης με το υπουργείο Δικαιοσύνης» ανέφερε μεταξύ άλλων η Boeing στην ανακοίνωσή της. Στο πλαίσιο της εν λόγω συμφωνίας η εταιρία κατασκευής αεροσκαφών συμφώνησε επίσης να επενδύσει τουλάχιστον 544.000.000 δολάρια στα τρία επόμενα χρόνια για να ενισχύσει την ασφάλεια και τα προγράμματα συμμόρφωσής της.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα