Reuters: Μυστικές επιχειρήσεις του Πενταγώνου εναντίον της Κίνας

Προκειμένου να δυσφημησει -μεταξύ άλλων- το κινεζικό εμβόλιο Sinovac για τον κορονοϊό

Για την αντιμετώπιση της επιρροής της Κίνας, εντός και εκτός της Νοτιοανατολικής Ασίας, κατά την περίοδο τη πανδημίας του Covid-19, το Πεντάγωνο και ο αμερικανικός στρατός φέρεται ότι σχεδίασαν και έθεσαν σε εφαρμογή μυστική επιχείρηση για τη δυσφήμηση, μεταξύ άλλων, του κινεζικού εμβολίου Sinovac, όπως αποκαλύπτει έρευνα του πρακτορείου ειδήσεων Reuters.

Το πρακτορείο εντόπισε 300 λογαριασμούς στο X, οι οποίοι δημιουργήθηκαν όλοι το καλοκαίρι του 2020 γύρω από το σύνθημα #Chinaangvirus. Οι ψεύτικοι λογαριασμοί δημοσίευσαν επικρίσεις στα κοινωνικά δίκτυα σχετικά με τις μάσκες που κατασκευάζονται στην Κίνα και την ποιότητά τους, όπως επίσης και για την ποιότητα των διαγνωστικών τεστ και του πρώτου εμβολίου της κινεζικής εταιρίας Sinovac, που διατίθεται ακόμη στις Φιλιππίνες.

Πρώην Αμερικανοί αξιωματούχοι που ήταν υπεύθυνοι για την επιχείρηση κατά της Κίνας επιβεβαίωσαν στο Reuters ότι οι λογαριασμοί αυτοί είχαν λάβει μέρος στην εκστρατεία δυσφήμησης. Υπεύθυνοι του Χ, όταν ρωτήθηκαν από το Reuters σχετικά με την ταυτότητα αυτών των λογαριασμών, επιβεβαίωσαν ότι επρόκειτο για ψεύτικους λογαριασμούς, των οποίων η συντονισμένη συμπεριφορά αποτελούσε μέρος μιας εκστρατείας δυσφήμησης. Ως αποτέλεσμα, το κοινωνικό δίκτυο τους διέγραψε.

Η επιχείρηση είχε αρχικά ως στόχο τις Φιλιππίνες, προτού επεκταθεί στα μέσα του 2021, στην Κεντρική Ασία και τη Μέση Ανατολή, στοχεύοντας τους μουσουλμάνους. «Βασικό στοιχείο της στρατηγικής ήταν η ενίσχυση του αμφιλεγόμενου ισχυρισμού ότι, επειδή τα εμβόλια περιέχουν μερικές φορές ζελατίνη από χοίρο, τα κινεζικά προϊόντα θα πρέπει να θεωρείται ότι αντιβαίνουν στον ισλαμικό νόμο» αναφέρει η έρευνα. Η επιχείρηση άρχισε επί προεδρίας του Ντόναλντ Τραμπ και συνεχίστηκε μετά την ανάληψη των καθηκόντων του Τζο Μπάιντεν.

Εκπρόσωπος του Πενταγώνου παραδέχτηκε ότι ο αμερικανικός στρατός χρησιμοποιεί πράγματι διάφορες πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένων των κοινωνικών δικτύων, για να αντιμετωπίσει κακόβουλες εκστρατείες που στοχεύουν τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους συμμάχους τους. Το Πεκίνο είχε οργανώσει μια εκστρατεία παραπληροφόρησης για να κατηγορήσει ψευδώς τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι είναι υπεύθυνες για την εξάπλωση του Covid-19» δήλωσε ο Αμερικανός εκπρόσωπος στο Reuters.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα