Ηρεμολόγιο Τετάρτης 23/10/2024

● Οι αξιοθρήνητοι «σχολιαστές» της τηλεόρασης ειρωνεύονται τους Ναξίους που κάνουν λιτανείες και περιφορές εικόνων για να λήξει το μαρτύριο της ανομβρίας.

● Ειρωνεύονται τον ιερέα, ο οποίος διέκοψε μυστήριο γάμου, το οποίο τελείτο σε ιερό ναό της Παιανίας, ώστε να βρει κάτι παραπάνω να φορέσει η κουμπάρα, που μόστραρε τα κρέατά της στο εκκλησίασμα με το «αποκαλυπτικό» φόρεμά της.

● Οι τηλεπερσόνες δεν ειρωνεύονται τα κομματόσκυλα, που εκπροσωπούν κομματικά μαγαζιά τα οποία χρωστούν μισό δισ. στις τράπεζες. Αντί να φάνε δούλεμα και να υποστούν κριτική, τα κομματόσκυλα καλούνται στους τηλεοπτικούς σταθμούς για να αναλύσουν την πορεία της οικονομίας στην Ελλάδα και να υποσχεθούν… λύσεις.

● Οι ομιλούσες κεφαλές της τηλοψίας δεν ειρωνεύονται τα μούτρα με τα δισ. που κάνουν μία αγαθοεργία τον χρόνο ή τη δεκαετία, μη τυχόν και ξεγελάσουν τον λαό και τον Θεό τον ίδιο ότι είναι καλοί άνθρωποι και ψυχοπονιάρηδες.

● Δεν ειρωνεύονται όσα κατακάθια έχουν βρεθεί στο τηλεοπτικό, πολιτικό, οικονομικό και καλλιτεχνικό προσκήνιο, και ανέβηκαν ένα ένα τα σκαλιά της φήμης και του πλούτου πατώντας επί πτωμάτων, αφιονισμένα από βουλιμία για ύλη, δόξα και… ουσίες.

● Δεν ειρωνεύονται τους αστρολόγους, που βγαίνουν στις εκπομπές τους και λένε ότι οι Δίδυμοι θα πάνε καλά στα αισθηματικά τους και οι Υδροχόοι στο μπριτζ, επειδή ο Αρης και ο Αλντεμπαράν τριγωνίζονται και τετραγωνίζονται.

● Δεν ειρωνεύονται τους υπουργούς και τους βουλευτές που ξημεροβραδιάζονται στις εκπομπές τους, που τάζουν εκσυγχρονισμούς και προόδους και αναπτύξεις και ευημερίες, ενώ έχουν κάνει τη χώρα μπάχαλο.

● Οι Νάξιοι, αλλά και οι κάτοικοι άλλων περιοχών, που κάνουν λιτανείες για την ανομβρία, άριστα πράττουν. Μόνο ο Θεός θα τους λύσει το πρόβλημα. Οι πολιτικοί με ό,τι ασχολούνται το χειροτερεύουν αντί να το βελτιώσουν.

● Ο παπάς άριστα έπραξε που είπε στην κυρία να σουλουπωθεί. Βρισκόταν σε ιερό ναό εν ώρα μυστηρίου. Οχι στα μπουζούκια για να ξεδώσει, ούτε σε νυφοπάζαρο. Μακάρι να επιβάλουν κι άλλοι ιερείς τάξη στους ιερούς ναούς, που αντιμετωπίζονται σαν καφενέδες και αξιοθέατα.

● Είναι ντροπή να βλέπεις στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, που βρίσκεται στην οδό Μητροπόλεως, να μπαίνουν μέσα φωνασκούντες ασεβείς τουρίστες με τα μαγιό (την περίοδο του καλοκαιριού) και να βγάζουν σέλφι. Αν δεν υπάρχουν τσίπα και σέβας στην Αρχιεπισκοπή, ας υπάρξει στους κατά τόπους ιερούς ναούς.

π

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα