Ηρεμολόγιο Δευτέρας 07/10/2024

● Ο Αδωνις Γεωργιάδης έχει κάνει τη ζωή των καρκινοπαθών ακόμα δυσκολότερη απ’ όσο ορίζει η ασθένειά τους. Ενώ αρκετοί δεν είναι σε θέση να κάνουν τα στοιχειώδη και χρειάζονται βοήθειες για τη διεκπεραίωση της καθημερινότητάς τους, ο μίστερ «δεν θα μου πάρει τη δόξα ο Τόμσεν» τούς προσέθεσε ακόμα ένα εμπόδιο που πρέπει να ξεπεράσουν.

● Ενώ προ Αδωνη τα σκιαγραφικά (τα υλικά που παίρνει ο εξεταζόμενος σε αξονική και μαγνητική τομογραφία) μπορούσε να τα συνταγογραφήσει ο ογκολόγος που παρακολουθεί τον ασθενή, τώρα είναι απαραίτητο να τα συνταγογραφεί ο ακτινοδιαγνώστης.

● Δηλαδή, ο ογκολόγος, που ξέρει τον ασθενή, έχει τον φάκελό του και τον παρακολουθεί, δεν είναι κατάλληλος να συνταγογραφήσει το σκιαγραφικό υγρό. Ο καρκινοπαθής πρέπει να υποβληθεί στη βάσανο να κλείσει ραντεβού με τον ακτινοδιαγνώστη για να μην πληρώνει κερατιάτικα (το μέσο κόστος κυμαίνεται από 40 έως 60 ευρώ).

● Υπάρχει μια πολιτική εξήγηση για τη στάση του Γεωργιάδη απέναντι στους καρκινοπαθείς. Ισως αυτός ο άνθρωπος, με τα πρόδηλα προβλήματα προσωπικότητας που αντιμετωπίζει (όποιος αμφιβάλλει δεν έχει παρά να δει μια από τις τηλεοπτικές εμφανίσεις του), να τρέφει μια βαθιά αντιπάθεια για αυτούς τους ασθενείς. Ισως να θεωρεί ότι κοστίζουν πολύ και δεν προσφέρουν τόσα όσα θα ήθελε ο ίδιος.

● Μόνο έτσι μπορεί να εξηγηθεί αυτό που είπε, με άθλιο ύφος, για ανασφάλιστη καρκινοπαθή από τη Λέσβο, που υποχρεώνεται να έρχεται στην Αθήνα για τις ακτινοθεραπείες της και ο ΕΟΠΥΥ δεν της καλύπτει έξοδα για εισιτήρια και διαμονή:

● «Αν ήταν στις Ηνωμένες Πολιτείες η κυρία θα είχε πεθάνει τώρα, θα ήταν στον δρόμο, θα ήταν νεκρή. Λυπούμαι που είναι έτσι».

● Υπενθυμίζεται σχετικά δήλωση του Αδωνη Γεωργιάδη το 2014, ότι «ασθένειες όπως ο καρκίνος δεν θεωρούνται επείγουσες, εκτός και αν είσαι στα τελικά στάδια»…

● Αυτός είναι ο υπουργός Υγείας της Ελλάδας.

π

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα