Ηρεμολόγιο Τρίτης 10/09/2024

● Σαν σήμερα το 2009 ο Γιώργος Παπανδρέου σε προεκλογική συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ στην Κοζάνη* ξεστόμισε το περιβόητο «λεφτά υπάρχουν».

● Συγκεκριμένα, ο ΓΑΠ είπε: «Ρωτούν συνέχεια ”μα, πού θα βρείτε τα λεφτά;”. Λεφτά υπάρχουν, αν τα διεκδικήσεις, αν προσελκύσεις επενδύσεις, αν νοικοκυρέψεις το κράτος, αν αξιοποιήσεις τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας, ώστε να αβγατίσουν και να δημιουργήσουν νέο πλούτο».

● Επίσης, ο μοιραίος για την Ελλάδα κληρονόμος της «δυναστείας» Παπανδρέου σε αυτή τη συγκέντρωση έκανε κι ένα μνημειώδες σαρδάμ. Εκτόξευσε το επικό «μηδέν στο πηλήκιο» (αντί για πηλίκο).

● Τελικά, η Ιστορία απέδειξε ότι όταν ο Παπανδρέου έλεγε το «λεφτά υπάρχουν», εννοούσε τα δικά μας, όχι των άλλων. Εμείς χρηματοδοτήσαμε την καλοπέραση των λίγων με τις περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις μας, την υπερφορολόγηση, τη σταδιακή κατάσχεση των ακινήτων μας με κερατόσημα τύπου ΕΕΤΗΔΕ και τα χαράτσια σαν τον ΕΝΦΙΑ.

● Ο Παπανδρέου, πάντως, το έλεγε συχνά το «λεφτά υπάρχουν» και ήλπιζε να νομίσουν οι πολλοί ότι θα έχουν να λάβουν από μια δική του κυβέρνηση και όχι να δώσουν. Και τελικά κάτι μας έδωσε η κυβέρνηση της πασοκάρας, αλλά δεν μας άρεσε αυτό που πήραμε, διότι ήταν ο λογαριασμός της χρεοκοπίας. Δηλαδή, το Μνημόνιο.

● Για τους συλλέκτες μνημειωδών εκφράσεων να σημειώσουμε ότι το «λεφτά υπάρχουν» υπάρχει και στην ομιλία του Παπανδρέου στην Κρήτη** στις 12 Οκτωβρίου 2008, περίπου έναν χρόνο νωρίτερα από την προεκλογική φιέστα στην Κοζάνη.

● Τότε είπε: «Λεφτά υπάρχουν. Βρέθηκαν στα γρήγορα για τις τράπεζες εκατοντάδες τρισεκατομμύρια. Λεφτά ξέρουμε ότι βρίσκονται και για τον πολίτη, όταν υπάρχει πολιτική βούληση. Κι αυτή την πολιτική βούληση, εμείς, το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα, την έχουμε».

●*Το «λεφτά υπάρχουν» της Κοζάνης μπορείτε να το παρακολουθήσετε εδώ:

●**Το κρητικό «λεφτά υπάρχουν» βρίσκεται εδώ:

π

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα