Ηρεμολόγιο Δευτέρας 09/09/2024

● «Κωνσταντίνος έχτισε την Πόλη, Κωνσταντίνος την έχασε, Κωνσταντίνος θα την πάρει». Τούτο το απόφθεγμα-προφητεία που ακούγαμε από γιαγιάδες, παππούδες και ηλικιωμένους γείτονες πρέπει ν’ αναθεωρηθεί.

● Προτείνεται η ακόλουθη αλλαγή: «Κωνσταντίνος έχτισε την Πόλη, Κωνσταντίνος την έχασε, Προκόπης θα την πάρει».

● Ο Προκόπης, για τον οποίο γίνεται λόγος, είναι ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος. Εδωσε συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Οpen και τα είπε τόσο πατριωτικά, που αν στ’ αλήθεια έδινε κάποιος βάση στα λόγια του, θα τον φανταζόταν έφιππο πάνω σ’ άλογο κούρσας να κρατάει δόρυ και να καμακώνει τον Ερντογάν με την ουρά και τη διχαλωτή γλώσσα έξω από τα τείχη της Βασιλεύουσας.

● Σταχυολογούνται δύο (ενδεικτικές των ανωτέρω) φράσεις του Προκοπίου: «Η Τουρκία όταν είπε ότι είναι casus belli η επέκταση στο Αιγαίο στα 12 μίλια ξέρετε τι σημαίνει; Θα σου κηρύξω τον πόλεμο. Αυτό είναι απειλή χρήσης βίας. Αυτό είναι που μας νομιμοποιεί. Και τι της απαντάμε: “μολών λαβέ”. Μην υποτιμάμε τις Ενοπλες δυνάμεις».

● «Οι απειλές του Ερντογάν είναι γελοίες. Οταν λέει “θα ‘ρθουμε νύχτα”, όχι νύχτα δεν θα έρθει… Οι Τούρκοι δεν τολμάνε και πρέπει να το πιστέψουμε».

● Τα έλεγε σταθερά και ορμητικά, με πάθος και με σύνεση, με πνεύμα ευρύ, ματιά παγκόσμια, αλλά και με απαρασάλευτη πατριδολατρεία.

● Κρίμα που ο λάκκος, εις τον οποίον θα έπεφτε ο Ερντογάν, είναι μια… φάβα εκτάσεως και βάρους ίση με τη Λίμνη των Πρεσπών, η οποία ονοματοδότησε την κατάπτυστη συμφωνία με τους Σκοπιανούς.

● Επί των ημερών Παυλόπουλου στην Προεδρία της Δημοκρατίας συνήφθη αυτό το κουρελόχαρτο εκποίησης του ονόματος της Μακεδονίας μας. Δεν τον είδαμε να εκφράζει ανοιχτά τη διαφωνία του και να παραιτείται ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τη μεγάλη προδοσία που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ.

● Τώρα στην αποστρατεία είναι εύκολα τα λόγια τα μεγάλα και οι λεονταρισμοί…

π

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα