Ηρεμολόγιο Τρίτης 16/07/2024

● Μπορεί ο δυτικός πολιτισμός να έχει πάρει μια αγγλοσαξωνική στροφή τις τελευταίες δεκαετίες, αλλά η Αγγλία δείχνει να έχει λιγότερες συμπάθειες από τις αναμενόμενες.

● Μια από τις ισχυρές ενδείξεις είναι η καζούρα που τρώει στο διαδίκτυο για την αποτυχία της να πάρει το Euro.

● Το αρκτικόλεξο PIGS (κεντρική εικόνα) προκύπτει από τα ονόματα των χωρών Πορτογαλία, Ιταλία, Ελλάδα, Ισπανία γραμμένα στην αγγλική. Αυτή η λέξη σημαίνει γουρούνια.

● Τον χαρακτηρισμό δεν μας τον δώσανε οι Αγγλοι, αλλά οι Γερμανοί και οι κολαούζοι τους, για να υποβαθμίσουν τη σημασία των μεσογειακών χωρών και να καταδείξουν τον κακό χαρακτήρα εκείνον που χρωστάνε. Ε, λοιπόν, αυτά τα PIGS, όπως δείχνει και το εικαστικό που κάνει στράκες στο διαδίκτυο, που τρέφονται μεσογειακά και προτιμούν το ελαιόλαδο αντί για το βούτυρο, την τελευταία εικοσαετία έχουν σηκώσει όλες τις κούπες Euro στο ποδόσφαιρο. Κάτι είναι κι αυτό.

● Οι άλλες δύο εικόνες δείχνουν τη Χίλαρι Κλίντον, η οποία ακόμα το φυσάει και δεν κρυώνει για την ήττα της από τον Ντόναλντ Τραμπ το 2016. Στη μία βλέπουμε τη σύζυγό του Μπιλ να ρωτάει αποσβολωμένη: «Τι εννοείς, αστόχησαν;» Στην άλλη φέρει όπλο ελεύθερου σκοπευτή και σιχτιρίζει τον εαυτό της επειδή αστόχησε.

π

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα