Ηρεμολόγιο Τετάρτης 26/06/2024

● Ο Φρέντης Μπελέρης είναι εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας, ευρωβουλευτής που εκλέχθηκε με τη Ν.Δ. (η οποία αποτελεί την κυβερνητική πλειοψηφία) και φυλακισμένος!

● Το καθεστώς Ράμα τον κρατάει στη φυλακή με προσχηματικές, κατασκευασμένες κατηγορίες και το μόνο που έχει να πει ο Μητσοτάκης γι’ αυτή την αθλιότητα είναι πως «υπονομεύεται η ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας»! Μιλάμε για σκληρότητα τύπου λουκουμά, ντόνατ και τσουρεκιού.

● Και η εύλογη σκέψη που γεννάται από τα παραπάνω είναι: Αν ο Μητσοτάκης φοβάται να τα βάλει με την Αλβανία, επιβάλλοντάς της κυρώσεις, τι θα συμβεί στην περίπτωση που «ανάψουν τα αίματα» με την Τουρκία; Θα ζητάει προκαταβολικά συγγνώμη από τον Ερντογάν που βάζουμε τον στρατό του στα έξοδα και μας βομβαρδίζει;

● Οι «άριστοι» γινήκανε καρπαζοεισπράκτορες των Βαλκανίων. Ικετεύουν τα Σκόπια να τηρήσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών, ανησυχούν για την ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας και κάνουν κανονικότατους τεμενέδες στους Τούρκους.

● Ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας, αντί να αυτοδιαφημίζεται ως επίδοξος αρχηγός της πασοκάρας, ας απαντήσει πρώτα σε όσα αποκάλυψε η «δημοκρατία» για την οικονομική «τρύπα» 2.000.000 ευρώ, η οποία προήλθε από τη διαχείριση του προγράμματος «Εστία», το οποίο παρείχε δωρεάν κατοικίες σε αιτούντες άσυλο.

● Οπως έγραψε η εφημερίδα μας, ο Δήμος Αθηναίων «διαχειρίστηκε περίπου 300 διαμερίσματα, τα οποία διέθεσε σε ήδη γκετοποιημένες περιοχές, προκειμένου να στεγαστούν αλλοδαποί δωρεάν.

●»Το παράλογο, που αποδείχθηκε και καταστροφικό, ήταν ότι, ενώ το πρόγραμμα είχε λήξει στο τέλος του 2022, ο Δήμος Αθηναίων αποφάσισε τη συνέχισή του και το 2023, χωρίς ωστόσο να έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση. Μάλιστα, μετά τη λήξη του προγράμματος, εκτός από τα επιπλέον ενοίκια ο δήμος πλήρωσε και τις ανακαινίσεις των κατοικιών που είχαν διατεθεί, έχοντας δεσμευτεί απέναντι στους ιδιοκτήτες με συμφωνητικό».

● Η εφημερίδα μας, στο πλαίσιο ρεπορτάζ, εξέτασε τις καταγγελίες της δημοτικής παράταξης «Η Αθήνα μας», με επικεφαλής την Ελένη Παπαδοπούλου, που «κατήγγειλε την πρόταση της νέας δημοτικής Αρχής να επωμιστούν ο δημότης και ο φορολογούμενος τη ζημία και την καλεί να προχωρήσει σε λογιστικό έλεγχο της εν λόγω δαπάνης και να προσφύγει στον εισαγγελέα».

● Αναμένονται απαντήσεις πολιτικής ουσίας από τον φιλόδοξο κ. Δούκα. Ο έλεγχος από ορκωτούς λογιστές δεν αρκεί. Συμφωνεί με την μετατροπή της Αθήνας σε φαβέλα; Συμφωνεί να πληρώνουν οι Αθηναίοι τον εποικισμό της πρωτεύουσας από αφροασιατικούς πληθυσμούς;

π

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα