Ηρεμολόγιο Τρίτης 25/06/2024

● Πολλοί νόμοι μπορούν και πρέπει να θεσπιστούν εκτός από τον σημαντικότερο: την ποινικοποίηση της βλακείας. Η βλακεία είναι η μεγαλύτερη μάστιγα της ανθρωπότητας, από την προϊστορική εποχή μέχρι και τις ημέρες μας.

● Ο βλάκας είναι πιο επικίνδυνος από τον δόλιο άνθρωπο, τον απλό παρτάκια. Ο βλαξ δεν γνωρίζει πότε η συμπεριφορά του βλάπτει τους άλλους εξίσου με τον εαυτό του – και συχνότατα ο ίδιος ο βλαξ πληρώνει το μεγαλύτερο και το βαρύτερο τίμημα για τις ανοησίες που διαπράττει και δεν το παίρνει χαμπάρι!

● Τα παραδείγματα για τα παραπάνω είναι μυριάδες. Δύο πρόσφατα είναι οι υποθέσεις με τα πυροτεχνήματα που έριξαν Καζάκοι μπρούκληδες, επιβάτες θαλαμηγού, στην Υδρα και οι τύποι που έκαναν το ίδιο στην Πάρνηθα.

● Αυτή την απερίγραπτη ανοησία αμφότεροι τη διέπραξαν νύχτα που είχε καύσωνα και φυσούσαν θυελλώδεις άνεμοι.

● Στην περίπτωση των Καζάκων της Υδρας λαμπάδιασε πευκοδάσος, ενώ στους άλλους της Πάρνηθας, που παραμένουν αταυτοποίητοι (για την ώρα), δεν προέκυψε πυρκαγιά.

● Η κακουργηματική δίωξη για εμπρησμούς δασών είναι μέτρο που κινείται στη σωστή κατεύθυνση, αλλά δεν αρκεί, διότι δεν αντιμετωπίζει στρατηγικά το θέμα της βλακείας, και είναι στ’ αλήθεια ντιπ κόπανος όποιος ρίχνει πυροτεχνήματα τέτοιες μέρες με τέτοιες θερμοκρασίες, δίπλα σε δάση.

● Οι Καζάκοι, που συνελήφθησαν και διώκονται ποινικά για τον εμπρησμό του δάσους στην Υδρα, είναι μέλη του πληρώματος της θαλαμηγού, άρα δεν είχαν εκείνοι την πρωτοβουλία να διαπράξουν αυτό το έγκλημα. Τα πλούσια αφεντικά τους πρέπει να είχαν τη φαεινή ιδέα της ρίψης πυροτεχνημάτων. Κι αυτοί πρέπει να διωχθούν και να έχουν πολύ πιο αυστηρή ποινική αντιμετώπιση από τους απλούς μεροκαματιάρηδες.

● Πρέπει να είσαι εντελώς μυαλοφυγόδικος για να έχεις λεφτά με ουρά και να πας σε ξένο κράτος να λαμπαδιάσεις δάσος αποπειρώμενος να κάνεις φιγούρα, ρίχνοντας πυροτεχνήματα από κότερο εν μέσω καύσωνα και θυελλωδών ανέμων.

● Και τι να σχολιάσει κάποιος και για τις άλλες διάνοιες (τα ονοματάκια των οποίων πρέπει να μάθουμε) που πήγαν να κάψουν με βαρελότα την Πάρνηθα.

π

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα