Ηρεμολόγιο Τετάρτης 19/06/2024

● Δεν υπάρχει γειτονιά, καφετέρια, μέσο μαζικής μεταφοράς, δημόσια υπηρεσία, φροντιστήριο, σχολή χορού ή καράτε, γραφείο επιχείρησης και γενικά χώρος συνάθροισης ανθρώπων δίχως συζητήσεις για την υπόθεση του δικηγόρου Λύτρα που νταούλιασε στο ξύλο τη γυναίκα του.

● Σε όλο τούτο τον ορυμαγδό των συζητήσεων δεν πρόκειται να ακούσεις ούτε μισή λέξη υπέρ του. Για να βρεις άτυπους συνηγόρους του δικηγόρου θα πρέπει να ανοίξεις τηλεοπτικό δέκτη και να επιλέξεις να παρακολουθήσεις δελτίο ειδήσεων ή εκπομπή «κοινωνικού σχολιασμού» (ο ευφημισμός του κουτσομπολιού).

● Εκεί, οι μιντιακοί «δικηγόροι» του βίαιου δικηγόρου δεν τον υπερασπίζονται υπερηφάνως, υψώνοντας το ματωμένο λάβαρο της πράξης του. Διακριτικά το κάνουν. Στην αρχή διασπείρουν αμφιβολίες για τα κίνητρά του. Δηλαδή, με έντεχνους, άρτια προβαρισμένους χρωματισμούς της φωνής και προσεκτικά κορφολογημένες λέξεις από το μποστάνι της προπαγάνδας αποπειρώνται να τον παρουσιάσουν σαν έναν θερμόαιμο άνθρωπο και εύθικτο σύζυγο, που υποπτεύθηκε ότι τον απατά το στεφάνι του. Ζούμε στο 2024 και τα εγκλήματα τιμής δεν… πουλάνε πλέον.

● Ουδείς ψωνίζει το σαπάκι της ενδοοικογενειακής βίας που στηρίζεται στην «αντρίκια εκδικήτρα ορμή», καταπώς λέει κι ο κομμουνιστικός Θούριος «Στ’ άρματα». Αν απιστήσει ο/η σύζυγος, υπάρχουν και τα διαζύγια. Κι αν σου ‘ρθει να χειροδικήσεις, μπορείς να πας μια βόλτα μέχρι να ηρεμήσεις ή να σου συνταγογραφήσουν ηρεμιστικά.

● Οταν διαπιστώσουν ότι η κατασυκοφάντηση του θύματος δεν λειτουργεί, τότε, δειλά δειλά, αρχίζουν οι κλάψες για τη λαμπρή σταδιοδρομία ενός διακεκριμένου ποινικολόγου, η οποία θα καταστραφεί για μια «κακιά στιγμή».

● Κι αναρωτιέσαι: Μα μόνο μια στιγμή ήταν κακιά; Και η προηγούμενη σύζυγός του, που τον είχε καταγγείλει για περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας κι έπειτα πήρε πίσω την καταγγελία, τι είχε πάθει; Ονειρο έβλεπε ή ζούσε εφιάλτη, που αποτελούνταν από πολλές κακές στιγμές;

● Τελικά, ούτε το κολπάκι με τη λαμπρή δικηγορική καριέρα που καταστρέφεται «για μια κακιά στιγμή» φέρνει αποτελέσματα. Ουδέποτε οι δικηγόροι, ειδικά οι προβεβλημένοι, φάνταζαν συμπαθείς στον λαό.

● Οποιος αμφιβάλλει δεν έχει παρά να κάνει ένα αυτοσχέδιο γκάλοπ στον στενό οικογενειακό και φιλικό κύκλο του…

π

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα