Ηρεμολόγιο Τετάρτης 05/06/2024

● Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα που στηρίζουν με πάθος χιλιάδες εκπαιδευτικοί. Είτε με Τσίπρα είτε με Κασσελάκη, η δικαιωματιστική ακροαριστερά ελκύει το ενδιαφέρον δασκάλων και καθηγητών. Ε, λοιπόν, γιατί δεν προσλαμβάνουν έναν φιλόλογο της προκοπής να ελέγχει την ορθότητα όσων γράφουν σε φυλλάδια και αφίσες;

● Σε αφίσα (βλ. φωτό) που κολλούν μαζικά σε στάσεις λεωφορείων και τρόλεϊ διαβάζουμε «Υγεία 2» (σ.σ.: αλήθεια, ποιον αφορά ο αριθμός 2 δίπλα στη λέξη «Υγεία»;). Ακολουθούν οι κομματικές δεσμεύσεις:

● «Μείωση της συμμετοχής των ασθενών στα φάρμακα. Πλήρης επάρκεια φαρμάκων στα ράφια των φαρμακείων».

● Στη δεύτερη πρόταση υπάρχει πλεονασμός. Η «πλήρης επάρκεια». Υπάρχει, άραγε, ελλιπής επάρκεια;

● Επάρκεια, σύμφωνα με το λεξικό Μπαμπινιώτη, είναι «η ύπαρξη της αναγκαίας ποσότητας ή ικανότητας: αγαθών / τροφίμων / δυνάμεων – επαγγελματική, γνωστική».

● Βάλτε, κ. Κασσελάκη, στο κόμμα να εργαστούν μερικοί καλοί φιλόλογοι. Κέρδος είναι για τα κόμματα όσοι ξέρουν γράμματα.

● Η χρεοκοπία του γερμανικού τουριστικού ομίλου FTI δείχνει πόσο ευπαθής είναι η αγορά, την οποία εμείς καταντήσαμε να θεωρούμε «βαρύ χαρτί» της ελληνικής οικονομίας. Σκάνε κανόνια και πέφτουν κεραυνοί χωρίς να υπάρχουν καν «νέφη» στους αιθέρες και κινδυνεύουν πολλές, υγιείς επιχειρήσεις να παρασυρθούν στο χάος αγκαζέ με τον όμιλο FTI.

● Φανταστείτε να γινόταν και κάτι πιο «χοντρό». Μια κρίση στα Ελληνοτουρκικά, ένα φυσικό φαινόμενο ή οτιδήποτε άλλο θα διέκοπτε άμεσα την τροφοδότηση της ελληνικής οικονομίας με τουριστικό συνάλλαγμα.

● Ο τουρισμός, ο οποίος «πουλάει» και μπόλικη θάλασσα, παραλία και ήλιο, θυμίζει όντως παλάτι στην άμμο. Καλό είναι να υπάρχει (με αυστηρές ποιοτικές προδιαγραφές και σε λελογισμένους αριθμούς), αλλά δεν πρέπει κάποια χώρα να ποντάρει εκεί τα ρέστα της.

π

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα