Ηρεμολόγιο Τρίτης 04/06/2024

● Ολα τα συστημικά ΜΜΕ έχουν βάλει την κασκολάρα του υπαρκτού μητσοτακισμού, έχουν γραπώσει στη χείρα τη δεξιά και τη ροκάνα, και κάνουν εξέδρα γιουχάροντας τα πατριωτικά κόμματα της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

● Ο βασικός τους στόχος αυτή την περίοδο είναι το κόμμα Εθνικός Συναγερμός, που ίδρυσε η Μαρίν Λεπέν (μετονομάζοντας το Εθνικό Μέτωπο, που ίδρυσε ο πατέρας της). Στον Εθνικό Συναγερμό ηγείται ο εμφανίσιμος, καταρτισμένος και πολλά υποσχόμενος Ζορντάν Μπαρντελά.

● Για να πάρετε μια ιδέα σε τι είδους κατάντια έχουν περιπέσει τα ΜΜΕ του καθεστώτος, αρκεί να παρακολουθήσετε τις αναφορές που κάνουν στον Μπαρντελά, στον οποίο ασκούν δριμύτατη κριτική επειδή, μεταξύ άλλων, θεωρεί τον Ερντογάν και την Τουρκία επικίνδυνους για τη Γαλλία και την Ευρώπη.

● Στις 21, 22 και 23 Ιουνίου θα αναβιώσει στην Αρκαδία ένας σημαντικός θεσμός, τα Διοπάνεια, τα οποία έχουν ως σημείο αναφοράς τους την αρχαία Ελλάδα. Πρόκειται για ένα τριήμερο γεμάτο καλλιτεχνικές και αθλητικές εκδηλώσεις, ομιλίες, συζητήσεις και δρώμενα, τα οποία θα είναι όλα προσανατολισμένα στην ανάδειξη πτυχών του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού και στην προοπτική ενσωμάτωσής τους στη σύγχρονη καθημερινότητα.

● Ο τόπος, όπου θα γίνει το σύνολο των εκδηλώσεων, είναι το κτήμα «Γη του Πανός», το οποίο βρίσκεται κοντά στο χωριό Καλλιάνι της Αρκαδίας. Ο ιδιοκτήτης της έκτασης και εμπνευστής αυτής της προσπάθειας είναι ο Μανώλης Χελιώτης και οργανωτής των Διοπανείων είναι ο αρχαιολόγος και συγγραφέας Βαγγέλης Μπεξής.

● Πληροφορίες για τα Διοπάνεια μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα https://www.estia.tv και στο τηλ.: 2103840676.

π

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα