Ηρεμολόγιο Παρασκευής 31/05/2024

● Το διεθνές περιοδικό «Politico» σε δημοσίευμά του εκτιμά ότι οι αποκαλούμενοι «ακροδεξιοί» βουλευτές θα ξεπεράσουν σε αριθμό εκείνους του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Ωστόσο, στη συνέχεια το δημοσίευμα διευκρινίζει ότι το ΕΛΚ δεν θα χάσει την πρώτη θέση, αφού τα «ακροδεξιά» κόμματα δεν αποτελούν ενιαία ευρωομάδα.

● Οπως έχουμε αντιληφθεί σε σειρά συγκυριών (όπως ο κορονοϊός), η αριθμητική, οι ψηφοφορίες και οι καταστατικοί χάρτες των χωρών δεν μπορούν να εμποδίσουν τους κινούντες τα νήματα της Ε.Ε. να κάνουν ό,τι τους καπνίσει.

● Αν δουν ότι η -κατ’ εκείνους- «Ακροδεξιά» (δηλαδή, τα πατριωτικά, αντιπαγκοσμιοποιητικά κινήματα) πάρει κεφάλι, θα περάσουν νομοθεσία με την οποία θα την απαγορεύουν ρητά και θα φυλακίζονται ακόμα κι εκείνοι που ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ να τη στηρίξουν.

● Ωστόσο, υπάρχει κι άλλος τρόπος για να αντιμετωπιστεί η ιδεολογία, εξουδετερώνοντας τις αντιστάσεις όσων την ασπάζονται.

● Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, σε χθεσινή εμφάνισή του στην ΕΡΤ αναφέρθηκε στο σχέδιο, σε περίπτωση εκλογής πολλών «ακροδεξιών» ευρωβουλευτών.

● Είπε τα εξής: «Ο εντολοδόχος ή η εντολοδόχος πρόεδρος της Επιτροπής το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει μετά τις 10 Ιουνίου είναι να πάρει τον κατάλογο όλων των εκλεγέντων ευρωβουλευτών και να τους πλησιάσει έναν προς έναν. Πέρα δηλαδή από τη μεγάλη πλειοψηφία των τριών κομμάτων, πρέπει να επενδύσουμε και σε ευρωβουλευτές ως άτομα, ως πρόσωπα, όπως γίνεται και στην Αμερική, όπου Αμερικανός πρόεδρος πλησιάζει στο Κογκρέσο και μιλά με τους γερουσιαστές».

● Δηλαδή, για να ’χουμε καλό ρώτημα: ο/η εντολοδόχος πρόεδρος της Κομισιόν θα πλησιάσει τους ακροδεξιούς για να τους… πείσει με λόγια (υποσχέσεις ή απειλές) ή με τίποτα βαλίτσες;

π

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα