● Η είδηση των ημερών είναι ότι το 70% των διαθέσιμων ακινήτων της Χαλκιδικής αγοράζεται πλέον από ξένους. Οι νέοι ιδιοκτήτες της αξιοζήλευτης περιοχής της μακεδονικής γης είναι Σέρβοι, Βούλγαροι και Σκοπιανοί.
● Και στην υπόλοιπη χώρα γίνεται μία από τα ίδια. Κινέζοι, Αμερικανοί, Τούρκοι, Βρετανοί, Γερμανοί, Γάλλοι, Ελβετοί, Ισραηλινοί, funds διαχείρισης ακινήτων αγοράζουν ελληνικά ακίνητα. Οι γηγενείς παίρνουν κάποια ψωρομετρητά και χάνουν τα εδάφη τους, τις εστίες τους.
● Αυτό που καμαρώναμε κάποτε ότι στην Ελλάδα οι Ελληνες είναι ιδιοκτήτες της γης τους, με τα Μνημόνια, την αφραγκία, την υπερφορολόγηση και τους ΕΝΦΙΑ κατέστη παρελθόν. Κι ο κόσμος ψηφίζει αυτούς που -κυριολεκτικά- τους πήραν τα σπίτια τους…
● Ο Χρήστος Κούτρας και ο Γιάννης Ντσούνος, οι οποίοι παρουσιάζουν την πρωινή εκπομπή «Αταίριαστοι» στον Σκάι, πρέπει να αλλάξουν το χυδαίο σύνθημα που λένε όταν ανακοινώνουν την επικοινωνία με την εκπομπή «στείλτε μας ό,τι κατεβάσουν η κούτρα και η ντσούνα σας».
● Το λογοπαίγνιο με τα επίθετα «κούτρα (κεφάλι) – Κούτρας» και «ντσούνα – Ντσούνος» δεν ηχεί αρμόζον για δημοσιογραφική εκπομπή. Δεν χρειάζεται να εξηγήσουμε τι σημαίνει η λέξη τσούνα στα αρβανίτικα (είναι ακριβώς ό,τι φαντάζεστε).
● Επίσης, χρειάζονται επειγόντως στιλίστα. Η αμφίεσή τους παραπέμπει σε Αλβανούς συνταξιούχους σιδηροδρομικούς, επί καθεστώτος Χότζα, που πήγαν, με έξοδα του κόμματος, διακοπές στην Καμπότζη των Ερυθρών Χμερ και αγόρασαν ρούχα μπιρ παρά από πανέρι λαϊκής αγοράς.
π