«Ενωση Κεντρώων – το κόμμα των ηρώων» έλεγε το σύνθημα που δονούσε την πλατεία Κάνιγγος τα μαγικά έτη 1992-1993
«Η τελευταία εκπομπή του Καναλιού 67». Ενας θρύλος που άλλαξε το τοπίο της μεταμεσονύχτιας διασκέδασης στην Ελλάδα. Ποτέ άλλοτε στην ιστορία της τηλεόρασης μια εκπομπή δεν έχει τροφοδοτήσει επί 22 συναπτά έτη τόσο πολλές (συνήθως σατιρικές) εκπομπές του ραδιοφώνου, της τηλεόρασης και δεν έχει απασχολήσει τόσους αρθρογράφους που κινούνται στην γκρίζα ζώνη του χιούμορ και της πολιτικής.
Προσοχή! Δεν γίνεται αναφορά σε σειρά εκπομπών, αλλά σε μία (αριθμητικά, 1). Την παρουσίασε, οργίλος και φορτσάτος, ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, τον Οκτώβριο του 1993. Νόμισε ότι είχε φτάσει η αποφράς ημέρα για να του κλείσουν τον άνευ αδείας τηλεοπτικό σταθμό που διέθετε. Κι έγινε το «έλα να δεις»! Ακολουθεί απόσπασμα πιστής απομαγνητοφώνησης της «τελευταίας εκπομπής» του Καναλιού 67:
«Κάποια ζώα δεν με πιστεύανε. Κάποια ζώα δεν με πιστεύανε. Τώρα θα με πιστέψουν, ευτυχώς, και τα ζώα. Χαίρομαι που κλείνουν το Κανάλι 67. Κλείνουν και τον τάφο τους. Κλείνουν… κλείνουν και τον τάφο τους. Κλείνουν… Φασισμός! Προδοσία! Αισχροί κι οι δυο! Αισχροί κι οι δυο!»
Μούργα
«Κυρίες και κύριοι! Κάτοικοι της Ελλάδος! Στις 10 του Οκτώβρη δεν αναμετριέται η Ενωση Κεντρώων με το βρομερό δεξιό κόμμα και το βρομερό πασοκικό κόμμα. Αναμετριέται η ηθική με την ανηθικότητα. Αναμετριέται το δίκαιο με το άδικο. Το βράδυ, σήμερα, 8 η ώρα. Ολοι στην οδό Χαλκοκονδύλη 9. Αλητεία! Αλητεία! Αλητεία! Αρκουδέηδες! Τι κλείσανε; Κλείσαν τον ΟΤΕ. Οι αλήτες! Οι αλήτες! Μπλοκάρανε οι αλήτες του Παπανδρέου και του Μητσοτάκη τις γραμμές του τηλεφώνου. Αλητεία! Ολη η μούργα, όλη η μούργα στη Δεξιά και στο ΠΑΣΟΚ. Η μούργα, τα καθιζήματα! Ποιος έκλεβε τον λαό; Ποιος έκλεβε τον λαό; Εγώ; Εγώ ή οι κλίκες του Μητσοτάκη και του Παπανδρέου; Ποιος έκλεβε την ταμπακιέρα; Αλητεία! Αίσχος! Αίσχος! Είναι η τελευταία εκπομπή του Καναλιού 67. Να πάνε στο διάολο όλοι! Ο Θεός να στείλει καρκίνο στον Μητσοτάκη και όλα του τα σόγια και στον Παπαντρέου και όλα του τα σόγια».
Ολόκληρο το βίντεο βρίσκεται στο διαδίκτυο: https://youtu.be/GbkC49TvBN4.
Παναγιώτης Λιάκος