H ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ του iefimerida (του καλού μου φίλου Χρήστου Ράπτη) έχει και κάποια συγκλονιστικά ευρήματα -σε ανάλογα ερωτήματα-, που αξίζει να επισημανθούν γιατί δείχνουν ότι η κοινωνία σκέφτεται εντελώς διαφορετικά από τους πολιτικούς που, υποτίθεται, την εκπροσωπούν.
ΑΣ ΠΟΥΜΕ! Οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζονται με επιβλητικό ποσοστό να είναι υπέρ της φύλαξης των πανεπιστημίων – πολύ σοβαρό θέμα, για το οποίο γίνεται της κακομοίρας κάθε μέρα, με τον πρύτανη Φορτσάκη (του Καποδιστριακού) να τα έχει δει όλα.
ΕΠΙΣΗΣ -εξάγεται από τη μέτρηση- ο κόσμος (και της Αριστεράς) είναι κατηγορηματικά αντίθετος στον γάμο μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου! Και βγαίνουν διάφοροι βουλευτές της Ν.Δ. (για να το… παίξουν προοδευτικοί) και ξιφουλκούν υπέρ των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων! Μακριά νυχτωμένοι είναι…
Η ΖΩΗ πορεύεται χωρίς να ρωτάει τα κόμματα, τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τις «περίεργες» ΜΚΟ και τις… συνιστώσες. Ο,τι κι αν κάνουν, όσο κι αν το πολεμήσουν, η Ελλάδα στη συντριπτική της πλειονότητα θα παραμένει «κλειστή» σε τέτοιες νέες «επαναστατικές» ιδέες! Ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους όσοι σχεδιάζουν το μέλλον για εμάς, χωρίς εμάς.
Τόμπολα στο Προεδρικό Μέγαρο! Ο Σαμαράς αρνείται να πάει σε πρόωρες κάλπες με αφορμή την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και ο Τσίπρας πιέζει για προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία, προσφέροντας τώρα συναίνεση για την εκλογή νέου ανώτατου άρχοντα (από την παρούσα Βουλή) που δεν έδινε έως τώρα.
ΔΕΝ ΞΕΡΩ αν είναι καλή ή κακή η εξέλιξη (εν μέσω διαπραγματεύσεων με την τρόικα και τουρκικών βρυχηθμών στην κυπριακή ΑΟΖ). Το σίγουρο είναι ότι, έτσι όπως έχει «ανοίξει» η… ιστορία, η κατεστραμμένη από το Μνημόνιο χώρα θα βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο για τους ερχόμενους πέντε μήνες.
ΘΑ ΗΤΑΝ πραγματικά ευτυχές γεγονός για την πατρίδα η ελάχιστη δυνατή συναίνεση στα κρίσιμα ζητήματα, αλλά μέσα σ’ αυτή τη… Βαβέλ πού να βρεθεί άκρη. Οταν όλοι θέτουν την προσωπική τους επιβίωση πάνω από το «αύριο» αυτού του φτωχού κράτους, που ξεζουμίζει βάναυσα τους πολίτες του.
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ χθες στη «δημοκρατία» μας; Ενας Γερμανός κι ένας Γάλλος οικονομολόγος υπολόγισαν στις λεπτομέρειές του το χρέος του Βερολίνου προς την Αθήνα για κατοχικά δάνεια και πολεμικές αποζημιώσεις! Κάθεστε; 570 δισ. δολάρια, παρακαλώ! Θα λύνονταν αυτομάτως όλα τα προβλήματα. Σαν να πιάναμε το… Τζόκερ!
Η ΑΡΜΟΔΙΑ Επιτροπή Διεκδικήσεων βέβαια ακόμα το συζητάει! Η Ευρώπη το ‘χει τούμπανο κι εμείς κρυφό καμάρι!
Χ.