Με επίσκεψή στον πρύτανη του ΑΠΘ ξεκινά σήμερα το απόγευμα τις συναντήσεις του στη Θεσσαλονίκη ο Τσίπρας. Δεν διαβάσατε λάθος. Ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης της χώρας θα έχει ως πρώτο συνομιλητή του στη ΔΕΘ τον πανεπιστημιακό που έγινε το τελευταίο διάστημα πρωτοσέλιδο σχεδόν σε όλες τις εφημερίδες της χώρας, με ρεπορτάζ που έκαναν λόγο για διασπάθιση δημόσιου χρήματος.
Ρώτησα λοιπόν και έμαθα για τη συνάντηση, που δεν ήταν στο πρόγραμμα της πρώτης ανακοίνωσης του ΣΥΡΖΑ για τις κινήσεις του Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη. Προστέθηκε δηλαδή στη συνέχεια, μαζί με τη συνάντηση με τον Μπουτάρη.
Επανέρχομαι στη συνάντηση με τον Μυλόπουλο που καθόλου τυχαία δεν θα πρέπει να θεωρείται. Κι αυτό, γιατί η Συσπείρωση, που είναι η παράταξη των πανεπιστημιακών του ΣΥΡΙΖΑ, έβαλε γερή πλάτη για να εκλεγεί ο Μυλόπουλος στις πρυτανικές εκλογές, ενώ και ο αντιπρύτανης του ΑΠΘ Γιάννης Μπαντής είναι πολύ φίλα προσκείμενος στον ΣΥΝ. Ετσι, η συνάντηση δεν είναι μια συνάντηση που γίνεται από υποχρέωση, αλλά που θέλει να στείλει μήνυμα. Οτι, δηλαδή, ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τον Μυλόπουλο και την παρέα του, που το τελευταίο διάστημα μόνο αρνητικά σχόλια για το ΑΠΘ έχουν προκαλέσει.
Αυτά, για να ξέρουμε τι μας γίνεται.
Οσο για τη συνάντηση του Τσίπρα με τον Μπουτάρη, αυτή διοργανώθηκε μάλλον για θεσμικούς λόγους. Ο Μπουτάρης κατ’ ιδίαν δεν αναφέρεται και με πολύ κολακευτικά λόγια για τον Τσίπρα, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ είχε τσακωθεί συχνά στο παρελθόν μαζί του, με πιο πρόσφατο παράδειγμα το θέμα της χρήσης της πλατείας Αριστοτέλους για την προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος. Τότε που ο δήμαρχος είχε ανακοινώσει ότι δεν θα παραχωρηθεί η πλατεία για προεκλογικούς λόγους, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ επέμενε να την κάνει εκεί. Και τελικά πέρασε το δικό του.
Να δούμε αν θα τα θυμηθούν όλα αυτά το απόγευμα.
Θα μάθατε για τις διαμαρτυρίες της ΔΑΚΕ έξω από τη Συγγρού. Προσωπικά δεν με εξέπληξε. Γιατί παρόμοιο κλίμα γκρίνιας αντιμετώπισαν την περασμένη Παρασκευή σε κομματική σύσκεψη που έγινε στη Θεσσαλονίκη ο Κεφαλογιάννης και ο Χατζηδάκης. Μόνο που οι διαμαρτυρίες δεν προέρχονταν από μέλη της ΔΑΚΕ αλλά κυρίως από νεοδημοκράτες.
Η «γαλάζια» διαμαρτυρία αφορούσε τις αλλαγές στον κρατικό μηχανισμό που δεν γίνονται, αλλά και τη συμπεριφορά κάποιων υπουργών, που, όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε, κρατούν τις πόρτες τους θεόκλειστες.
«Π. Μελάς»