Οι ισλαμοκανίβαλοι στους οποίους ο Ερντογάν έχει αναθέσει το ξεπάστρεμα του χριστιανικού πληθυσμού της Συρίας δεν έχουν κανέναν λόγο να φοβούνται την αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Γιώργος Γεραπετρίτης καλύπτουν τα ίχνη των δολοφόνων των χριστιανών, παίρνοντας ίσες αποστάσεις από τον θύτη και το θύμα.
Στις περιοχές της Λαττάκειας και της Ταρτούς γίνεται κανονικό μακελειό. Οι τζιχαντιστές με τη γραβάτα, που υποδύονται τους… μοντέρνους και ανεκτικούς θρησκευόμενους μουσουλμάνους, προβαίνουν σε κανονικότατη εθνοκάθαρση.
Αντί η Ελλάδα να αντιδράσει όπως επιβάλλουν το εθνικό συμφέρον της και η ανάγκη υπεράσπισης των χριστιανικών πληθυσμών στην ευρύτερη περιοχή, σιωπά. Το επίσημο κράτος μέσω του υπουργείου Εξωτερικών εκδίδει κατάπτυστες ανακοινώσεις, στις οποίες γίνεται, γενικώς και αορίστως, μνεία για συγκρούσεις.
Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση του ΥΠΕξ αναφέρονται τα εξής:
«Είμαστε βαθιά θορυβημένοι από τις αναφορές για βίαιες συγκρούσεις με πολλές απώλειες αμάχων στη Συρία.
Καλούμε όλες τις πλευρές να επιδείξουν υπευθυνότητα και να αναζητήσουν ειρηνικές λύσεις, απέχοντας από ενέργειες που θα πυροδοτούσαν περαιτέρω τις εντάσεις. Οι εξελίξεις αυτές εντείνουν τον επείγοντα χαρακτήρα μιας πολιτικής μεταβατικής διαδικασίας χωρίς αποκλεισμούς και την ανάγκη διασφάλισης της προστασίας όλων των εθνοτικών και θρησκευτικών κοινοτήτων στο πνεύμα της εθνικής ενότητας».
Οποιοσδήποτε διαβάσει τα παραπάνω και δεν έχει ιδέα τι σημαίνει ισλαμικός φονταμενταλισμός μπορεί και να νομίσει ότι υπάρχει μια γενική και αόριστη «σύγκρουση», την οποία προκαλούν δύο… πλευρές και υπάρχουν θύματα μεταξύ των αμάχων.
Δηλαδή, δεν τίθεται θέμα επανάληψης του γνωστού σκηνικού των γενοκτονιών και των εθνοκαθάρσεων χριστιανών από ισλαμιστές, οι οποίοι κάνουν τη βρομοδουλειά της Τουρκίας. Φυσικά, δεν γίνεται καν συζήτηση για αποστολή στρατιωτικής βοήθειας στους χριστιανούς της Συρίας, που πέφτουν θύματα των δολοφόνων του Ερντογάν. Οι αδελφοί μας στη Συρία δεν… συγκινούν την κυβέρνηση όπως τη συγκινούν οι νεοναζί του τάγματος Αζόφ και ο Ζελένσκι.
Και η ντροπή ντρέπεται με αυτές τις αθλιότητες της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη.