Ιδιώτες είναι υπεύθυνοι για ό,τι κάνει η κυβέρνηση

Η περίπτωση της διαρροής των διευθύνσεων e-mails των αποδήμων δεν αποτέλεσε εξαίρεση στον γενικό κυβερνητικό κανόνα της αποποίησης ευθυνών και της επίρριψής τους σε ιδιώτες.

Ο πρωθυπουργός και το κυβερνών κόμμα επιδιώκουν να κρατήσουν τόσο μεγάλες αποστάσεις από την ίδια την πραγματικότητα, ώστε προσπαθούν να αποφύγουν να καταβάλει η Ν.Δ. ακόμα και το πρόστιμο που επέβαλε η Ανεξάρτητη Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για το σκάνδαλο Ασημακοπούλου. Σύμφωνα με το πόρισμα της Αρχής που αφορά το σκάνδαλο της διαρροής των διευθύνσεων e-mails των αποδήμων και τη χρήση τους από την Aννα Μισέλ Ασημακοπούλου, «η Νέα Δημοκρατία δεν δικαιούται εκ του νόμου να έχει στην κατοχή της το επίμαχο παράνομο αρχείο, στο οποίο περιλαμβάνονται επιπλέον τα τηλέφωνα επικοινωνίας και οι ηλεκτρονικές διευθύνσεις επικοινωνίας εκλογέων εξωτερικού».

Κι η Νέα Δημοκρατία, που έχει γίνει αντιληπτή από το πανελλήνιο ως συμμετέχουσα στο σκάνδαλο, προσπαθεί να αποφύγει την υποχρέωση να καταβάλει το -αστείο για την περίπτωση- πρόστιμο των 40.000 ευρώ για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων.

Η πενταετής παραμονή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην πρωθυπουργία έχει αποδείξει ότι για εκείνον και την κυβέρνησή του σκάνδαλα όπως αυτό της Αννας Μισέλ Ασημακοπούλου είναι προβλήματα που αρχίζουν και τελειώνουν στις κακές προθέσεις και πράξεις ιδιωτών, όχι σε πολιτικές αποφάσεις και παράνομες πρακτικές της εξουσίας.

Ταυτόσημη η πρακτική που ακολούθησαν οι προαναφερθέντες και για τις υποκλοπές: έγιναν από… ιδιώτες. Και το παράνομο λογισμικό που υπέκλεπτε συνδιαλέξεις ιδιώτες το διακίνησαν. Φυσικά, η επίσημη κυβερνητική εκδοχή δεν μπήκε στον κόπο να μας εξηγήσει ποιοι ιδιώτες… παρήγγειλαν το λογισμικό και ποιοι πλήρωσαν για να ακούσουν τις υποκλαπείσες συνδιαλέξεις. Απαράλλαχτη η θεωρία με τη Novartis. Το σκάνδαλο άρχισε και τέλειωσε με τους ιδιώτες γιατρούς και φαρμακοποιούς. Για τον κ. Μητσοτάκη μόνο κάποιοι «συνωμότες» είδαν ευθύνες πολιτικών σε αυτό το θέμα.

Τελικά, υπάρχει κάποιος πρωθυπουργός, υπουργός, κρατικός αξιωματούχος να αναλάβει την ευθύνη; Υπάρχει, άραγε, κράτος;

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα