Ο Κυριάκος εξαπάτησε τους πολίτες με τους «Ολλανδούς»

Κοντεύει έξι χρόνια πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πλέον δεν υπάρχουν κρυφοί άσοι στο μανίκι του. Η κοινή γνώμη έχει αντιληφθεί πια πως οτιδήποτε κι αν ανακοινώνει ο πρωθυπουργός πάντα κάτι κρύβεται από πίσω. Τίποτα δεν είναι αθώο, τίποτα δεν είναι όπως δείχνει. Σηκώνοντας το χαλί μιας πομπώδους εξαγγελίας, θα βρεθεί από κάτω κάτι ύποπτο, «στημένο» ή έστω περίεργο.

Τώρα αποδεικνύεται, ξεκάθαρα πια, πως πίσω από το σχέδιο αποκατάστασης της Θεσσαλίας, ύψους πάνω από 4 δισ. ευρώ, ποσό που ακόμα μια φορά θα επιβαρύνει τους Ελληνες φορολογουμένους, υπάρχει μια ξεδιάντροπη εξαπάτηση των πολιτών.

Μετά τον «Daniel» ο πρωθυπουργός είπε στους φορολογουμένους ότι κεντρικό ρόλο στη διαχείριση, ειδικά των υδάτων, θα παίξει μια… φημισμένη ολλανδική εταιρία, η άγνωστη σε όλους τους Ελληνες HVA International. Εσπευσε να τη διαφημίσει ξανά και ξανά, προκειμένου να πείσει ότι ξέρει περί τίνος πρόκειται.

Ο Μητσοτάκης έμπλεξε στο παιχνίδι του ακόμα και την ολλανδική κυβέρνηση, η οποία υποτίθεται ότι πρότεινε την HVA ως την ιδανική λύση για να διαχειριστεί την κρίση στη Θεσσαλία.

Οι δημοσιογραφικές αποκαλύψεις ξεγυμνώνουν όλο το κόλπο με την ουρανοκατέβατη στην Ελλάδα HVA. Οι «Ολλανδοί» στους οποίους αναφέρεται ο Μητσοτάκης είναι δύο «γαλάζια» στελέχη. Ο διευθύνων σύμβουλος Μιλτιάδης Γκουζούρης και ο εκτελεστικός διευθυντής Γρηγόρης Δ. Δημητριάδης του «Υπερταμείου» «τρέχουν» την HVA. Και οι δύο «γαλάζιοι» έχουν συνεργαστεί παλαιότερα στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών (ΟΑΣΑ).

Σα να μην έφτανε αυτό, η ολλανδική εταιρία κατηγορείται για μολυσμένο νερό που έπιναν από τη δεκαετία του 1950 κι επί χρόνια, εν γνώσει της HVA, εργαζόμενοί της, με συνέπεια σοβαρές αναπηρίες, παραμορφώσεις, ακόμα και αυτοκτονίες. Η ίδια εταιρία, μάλιστα, σπεύδει στην κεντρική σελίδα του σάιτ της να αποποιηθεί την εμπλοκή της στα αποικιοκρατικά εγκλήματα των Ολλανδών τον 19ο αιώνα στην Αφρική και την Ινδονησία.

Σύμφωνα με το master plan που επιβάλλει ο Μητσοτάκης, αυτή η εταιρία θα διαχειριστεί τα νερά και την «αναβάθμιση» της Θεσσαλίας, αλλά και της Κρήτης. Και στις δύο περιοχές της χώρας οι κάτοικοι είναι ανάστατοι μετά τις αποκαλύψεις ερευνητικών ομάδων. «Mήπως να πάρουν μια ιδέα πρώτα οι τοπικοί μας άρχοντες για το περί τίνος πρόκειται τελικά σχετικά με τους “ιπτάμενους” Ολλανδούς;» προειδοποιεί ήδη ένα από τα μεγαλύτερα σάιτ της Κρήτης.

Πράγματι, πίσω από το σχέδιο Μητσοτάκη, που θα κοστίσει πάλι ακριβά στον Ελληνα φορολογούμενο, πιο ακριβά από τα «χρυσά» δήθεν αντιπλημμυρικά έργα-σκιάχτρα επί «τυφώνα» Αγοραστού μετά τον «Ιανό», υπάρχουν πολλές παρωνυχίδες.

Και μόνο το τουλάχιστον ύποπτο παρελθόν αυτής της εταιρίας σε δύσμοιρες χώρες της Αφρικής και της Ασίας, αλλά και το γεγονός ότι οι «Ολλανδοί» είναι άνθρωποι της Νέας Δημοκρατίας, δείχνει καραμπινάτο σκάνδαλο. Ο Μητσοτάκης οφείλει μια συγγνώμη στους Θεσσαλούς, στους Κρητικούς και σε όλους τους πολίτες επειδή παρουσίασε τη δική του «ψεκασμένη» εκδοχή περί σοβαρής ολλανδικής εταιρίας, ενώ τίποτα από όλα αυτά δεν είναι αληθή. Δεν ξέρουμε τι έκαναν οι Ολλανδοί αποικιοκράτες, αλλά ο Ελληνας πρωθυπουργός δεν μπορεί να κοροϊδεύει με χάντρες εν έτει 2024 σαν να απευθύνεται σε δουλοπάροικους.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα