Τα greeklish του μητσοτακισμού

Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη χαρακτηρίζεται κυρίως από την κάκιστη σχέση που έχει με τον ελληνικό πολιτισμό. Ως γνησιότατη εκπρόσωπος όλων των συνδρόμων εθνικής μειονεξίας και εθελοδουλείας προς κάθε ξένο τον οποίον θεωρεί ισχυρό, έχει καταργήσει -ανεπίσημα μεν, ουσιαστικά δε- τη χρήση της ελληνικής στην επικοινωνία της τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό της χώρας.

Τελευταίο, γελοίο κρούσμα επινόησης αγγλικού όρου για κρατική υπόθεση είναι ο τίτλος Rebrain Greece (η ελεύθερη απόδοσή του στα ελληνικά είναι… επανεγκεφαλίστε την Ελλάδα). Ετσι αποκαλείται η «εκστρατεία» του υπουργείου Εργασίας για τον επαναπατρισμό Ελλήνων εργαζομένων.

Οχι μόνο η κυρία Κεραμέως και οι συνεργάτες της δεν σκέφτηκαν κάτι ελληνικό για να απευθυνθούν σε Ελληνες, αλλά χρησιμοποίησαν έναν αγγλικό νεολογισμό, ο οποίος είναι υποτιμητικός για όλους όσοι έχουν παραμείνει στην Ελλάδα. Αν η κυρία Κεραμέως θέλει να… επανεγκεφαλίσει την Ελλάδα, τότε αυτό συνεπάγεται ότι τώρα είναι ανεγκέφαλη! Δηλαδή, όσοι βρίσκονται εντός των τειχών δεν έχουν νου, είναι ανόητοι και η κυρία Κεραμέως θα αποκαταστήσει τη… νοητική βλάβη μας με το Rebrain Greece.

Η ΚΥΡΙΑ Κεραμέως, καθώς φαίνεται, ακολουθεί πιστά την τακτική του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος κορδώνεται σαν γύφτικο σκεπάρνι όποτε ομιλεί οποιαδήποτε γλώσσα, πλην της ελληνικής. Κι εκείνη, όπως ο πρωθυπουργός, δεν δείχνει να έχει ιδιαίτερα στενές σχέσεις με την ελληνική γραμματεία και Ιστορία, και καταφεύγει στην εύκολη λύση της γλώσσας των διαδικτυακών μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Χρησιμοποιεί μια διάλεκτο τύπου… greeklish. Και η κυβέρνηση «βομβαρδίζει» το κοινό με όρους, όπως Youth Pass, Green Pass, street party και άλλες ανοησίες.

Η υποτίμηση του βασικού θεμελίου του ελληνικού πολιτισμού, της γλώσσας μας, αποτελεί άγραφο νόμο της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Υπό μίαν έννοια, αυτό μπορεί να αποδειχθεί και χρήσιμο. Ο αφόρητα ξενομανής τρόπος επικοινωνίας της κυβέρνησης με τον λαό αποκαλύπτει και τις προθέσεις της, που κάθε άλλο παρά επικεντρώνονται στην εξυπηρέτηση των ελληνικών συμφερόντων.

Τέλος, να μην ξεχνάμε ότι ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ξεκάθαρα δηλώσει πως είναι εχθρός του «νατιβισμού». Δηλαδή, είναι πολέμιος της προτεραιότητας των Ελλήνων μέσα στην πατρίδα μας…

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα