Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ξεμένει από λαϊκή στήριξη

Τα φίλια ΜΜΕ, οι Αμερικανοί σύμβουλοι και η αδιάκοπη προπαγάνδα μπορεί για κάποιο διάστημα να εξωραΐζουν την εικόνα των πεπραγμένων μιας κυβέρνησης, αλλά δεν αλλάζουν την πραγματικότητα. Οι εντυπώσεις δεν γεμίζουν το τραπέζι, ούτε πληρώνουν τους λογαριασμούς. Ακριβώς εκεί, στο κρίσιμο πεδίο της πραγματικότητας και στην άσκηση πολιτικής υπέρ των πολιτών, είναι που πάσχει η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Ο πρωθυπουργός και το υπουργικό συμβούλιό του δεν δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους πολλούς, και οι πολλοί το έχουν αντιληφθεί. Ακόμα κι όσοι δεν ήθελαν να πιστέψουν ότι η εξουσία στην Ελλάδα λειτουργεί υπέρ των ξένων, της ολιγαρχίας και της δικαιωματιστικής μειοψηφίας, το αντιλαμβάνονται πλέον στα ταμεία των σούπερ μάρκετ, στους ανασφαλείς δρόμους των πόλεων, στη θεσμοθετημένη παρακμή και στο υποβαθμισμένο περιβάλλον τους.

Ο πρωθυπουργός αλλά και τα στελέχη της κυβέρνησής του αποδοκιμάζονται συχνά σε δημόσιες εμφανίσεις τους και σε επισκέψεις σε διάφορα σημεία της επικράτειας. Χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε τη Θεσσαλία, η οποία πέρυσι επλήγη από την κακοκαιρία «Daniel». Στον πολύπαθο Παλαμά οι πλημμυροπαθείς τον υποδέχθηκαν με έντονες αποδοκιμασίες και γιουχαΐσματα, και απαιτήθηκαν ισχυρές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. για να τον γλιτώσουν από τα χειρότερα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επειδή δεν είχε να παρουσιάσει έργο για την περιοχή, χρησιμοποίησε ξανά το παλιό κόλπο των υποσχέσεων. Υποσχέθηκε στους ανθρώπους που είδαν το βιος τους να καταστρέφεται 3 δισεκατομμύρια ευρώ για την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας. Οι λέξεις του, πια, ηχούν κενές περιεχομένου. Εχει περάσει ένας χρόνος από τότε που ξέσπασε η κακοκαιρία «Daniel» και ουδέν ουσιαστικό έχει γίνει στη Θεσσαλία.

Οι πολίτες έχουν συνειδητοποιήσει ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας σε κάθε χειροπιαστή καταστροφή απαντά με υποσχέσεις δαπάνης ποσών για αποκατάσταση των ζημιών. Οι συμφορές διαδέχονται η μία την άλλη, ποσά εξαγγέλλονται και το αποτέλεσμα είναι η διάλυση ολόκληρων πόλεων, νομών και περιφερειών της πατρίδας μας.

Αυτός είναι ο λόγος που η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ξεμένει από λαϊκή υποστήριξη.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα