Μαθήματα πατριωτισμού από τη Δέσποινα Βανδή

Η τραγουδίστρια Δέσποινα Βανδή σε συναυλία που είχε προγραμματιστεί να γίνει στην Τουρκία αρνήθηκε να τραγουδήσει με φόντο πανό που είχε φωτογραφία του γενοκτόνου των Ελλήνων Κεμάλ Ατατούρκ. Από την άλλη πλευρά, η ηγέτιδα πολιτική τάξη της Ελλάδας δεν έχει κανένα πρόβλημα ούτε με πανό που δείχνουν τον Κεμάλ ούτε καν με τον ίδιο! Εχουμε δει πρωθυπουργούς και λοιπούς αξιωματούχους να καταθέτουν στεφάνια στο μαυσωλείο του δυσώνυμου σφαγέα, να ποζάρουν χαμογελαστοί με φόντο κάδρα με φωτογραφίες του και να κάνουν τεμενάδες στον Ερντογάν και, γενικότερα, σε οποιονδήποτε κατά καιρούς κάνει κουμάντο στην Τουρκία.

Είναι φαινομενικά παράδοξο, αλλά ισχύει: Μία τραγουδίστρια γνωρίζει τι είναι σωστό και τι όχι για τους Ελληνες, αλλά όχι οι ξενοσπουδασμένοι αρχηγοί κομμάτων, υπουργοί, βουλευτές, δημοτικοί άρχοντες και Πρόεδροι της Δημοκρατίας. Οι μπροστάρηδες δεν χάνουν ευκαιρία να καλοπιάσουν τους Τούρκους και, με πρόσχημα την προσήλωσή τους στην επιδίωξη καλής γειτονίας, νομιμοποιούν με λόγια και έργα τα εγκλήματα που έχουν διαπράξει σε βάρος του Ελληνισμού και ο Κεμάλ αλλά και οι διάδοχοί του στην εξουσία.

Ο λαός μας γνωρίζει τι πρέπει να κάνει και τι να αποφεύγει κάθε Ελληνας που σέβεται την Ιστορία του και τιμά ουσιαστικά τους αγώνες και τις θυσίες των προγόνων μας, και γι’ αυτό αντιμετώπισε με ιδιαίτερα θετικό τρόπο την αντίδραση της Δέσποινας Βανδή. Το ζήτημα είναι η μετουσίωση των συμβολικών πράξεων σε ουσία – και ουσία είναι και η στήριξη πολιτικών που δεν είναι φιλήκοοι των Τούρκων, αλλά και η στάση που τηρεί έκαστος εξ ημών έναντι της χώρας που στήθηκε πάνω σε κλεμμένα εδάφη, τα οποία αφαίρεσε από λαούς που κατάσφαξε, όπως οι Ελληνες του Πόντου, της Μικράς Ασίας και της Κωνσταντινούπολης.

Προσωπική εναντίωση στην πολιτική της Τουρκίας είναι και η αποφυγή ταξιδιών σε αυτή τη χώρα, και η αποφυγή αγοράς τουρκικών προϊόντων, και η συμμετοχή σε εκδηλώσεις που θυμίζουν τα εγκλήματα εις βάρος της ανθρωπότητας που έχει διαπράξει αυτό το έθνος.

Μόνο με πράξεις ουσίας μπορεί να καταπολεμηθεί ο Μολώχ του τουρκισμού.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα