Το μεγάλο κενό στην αντιπολίτευση

Η απόπειρα να «καλλωπιστεί» η εκλογική πανωλεθρία της Νέας Δημοκρατίας δεν είναι άσχετη με το μεγάλο κενό που υπάρχει στην αντιπολίτευση. Ταυτόχρονα με το κυβερνών κόμμα, και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ αντιμετωπίζουν πρόβλημα εκλογικής και πολιτικής επιβίωσης. Οι ευρωεκλογές απέδειξαν ότι το δεύτερο και το τρίτο κόμμα στην Ελλάδα, αντί να έχουν κέρδη, πείθοντας τους εκλογείς ότι μπορούν να απαντήσουν θετικά στα σύγχρονα προβλήματα, τους απομακρύνουν!

Οι ψήφοι τους, μάλιστα, μειώθηκαν αντί να αυξηθούν. Η αύξηση της απήχησης των αντιπολιτευτικών κομμάτων στις ευρωεκλογές είναι κάτι σύνηθες, διότι οι πολίτες αντιμετωπίζουν την αναμέτρηση με πιο «χαλαρό» τρόπο σε σχέση με τις εθνικές εκλογές. Κι όμως, ο Τσίπρας στις εθνικές εκλογές του Ιουνίου του 2013 έλαβε 930.013 ψήφους και ο Στέφανος Κασσελάκης στις πρόσφατες ευρωεκλογές μόλις 593.133. Δηλαδή, σημειώθηκε απώλεια 336.880 ψήφων μέσα σε περίπου ένα έτος. Και το ΠΑΣΟΚ του κ. Ανδρουλάκη δεν ξέφυγε από τη μοίρα του ΣΥΡΙΖΑ. Τον Ιούνιο του 2023 είχε λάβει 617.487 ψήφους και στις ευρωεκλογές συγκέντρωσε 508.399 ψήφους – μια απώλεια της τάξης των 109.088 ψήφων.

Το «νέο» και το «άφθαρτο», που υποτίθεται ότι κόμιζαν στην πολιτική ζωή της Ελλάδας οι κ. Κασσελάκης και Ανδρουλάκης, ξέφτισαν και γέρασαν σε χρόνο μηδέν. Ουδείς εκ των δύο πείθει το κοινό και όλα δείχνουν ότι η δυσπιστία των ψηφοφόρων προς το πρόσωπό τους θα βαίνει αυξανόμενη.

Η ρίζα του προβλήματος και για τους δύο αρχηγούς δεν είναι μόνο η έλλειψη χαρίσματος και κατάρτισης, αλλά το ίδιο το πολιτικό τους πρόγραμμα και τα ιδεολογικά προτάγματά τους. Οι διαφορές ουσίας με όσα προτείνει η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι μηδενικές. Υπακοή της χώρας και υποταγή του λαού στη Νέα Τάξη προτείνει και εφαρμόζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ ο Στέφανος Κασσελάκης και ο Νίκος Ανδρουλάκης προτείνουν ακριβώς τα ίδια, με διαφορετικές διατυπώσεις.

Το ζητούμενο, όμως, δεν είναι το λεκτικό περιτύλιγμα των τοξικών παγκοσμιοποιητικών ιδεολογημάτων, αλλά να αντιταχθεί κάποια πολιτική δύναμη σε αυτά. Κι αυτό μπορούν να το κάνουν μόνο τα σοβαρά, πατριωτικά αντισυστημικά κόμματα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα