Η λύση για τη Θράκη

Η Τουρκία έχει βάλει στο στόχαστρο τη Θράκη και χρησιμοποιεί όλα τα μέσα που διαθέτει για να αποσταθεροποιήσει την περιοχή και, κάποια στιγμή, όταν θεωρήσει κατάλληλη τη συγκυρία, να αποσπάσει αυτό το κομμάτι από τη σάρκα της Ελλάδας. Η πρόσφατη εξέλιξη με τη συμμετοχή του κόμματος ΚΙΕΦ στις ευρωεκλογές και τις δηλώσεις της επικεφαλής του κόμματος Τσιγδέμ Ασάφογλου περί «Τούρκων» που ψήφισαν τον συνδυασμό της είναι ακόμα ένας κρίκος στη μακρά άλυσο των υπονομευτικών ενεργειών της Αγκυρας εντός της ελληνικής επικράτειας. Κι όλα δείχνουν ότι οι ανθελληνικοί σχεδιασμοί δεν περιορίζονται στην εκλογική διαδικασία.

Η λύση για την περιοχή είναι απλή και απαιτούνται και θέληση και ακλόνητη πολιτική απόφαση για να δρομολογηθεί. Το ελληνικό κράτος και μπορεί και πρέπει να επενδύσει στην περιοχή. Είτε μέσω δανεισμού είτε μέσω έκτακτης φορολογίας σε τράπεζες (που εδώ και χρόνια θησαυρίζουν ανενόχλητες σε βάρος των Ελλήνων) και σε τομείς της οικονομίας που έχουν υπερκέρδη (προμηθευτές ενέργειας, σούπερ μάρκετ, πολυεθνικές) να συγκεντρωθεί κονδύλι για να χτιστούν δύο μεγάλες πόλεις στους νομούς Ξάνθης και Ροδόπης, ώστε να εγκατασταθούν εκεί νέα ζευγάρια, άνεργοι, άνθρωποι που επιθυμούν να απομακρυνθούν από τα μεγάλα αστικά κέντρα.

Η μετακίνηση μερικών δεκάδων χιλιάδων Ελλήνων εκεί θα συνοδεύεται από την αναστολή της υποχρέωσής τους να φορολογούνται για όσα έτη απαιτούνται για να αναπτυχθούν οικονομικά. Επιπλέον, θα πρέπει να χορηγούνται επιδόματα και παροχές στα νέα ζευγάρια που θα εγκαθίστανται εκεί και θα φέρουν στον κόσμο παιδιά. Αυτό το μεγάλο πρόγραμμα τόνωσης της οικονομικής ζωής της Θράκης μπορεί να απευθύνεται εξίσου και στους Ελληνες που ζουν εδώ και τους ομογενείς μας.

Το ελληνικό κράτος επί δεκαετίες δανείζεται για να συντηρούνται οι παρασιτικοί κομματικοί στρατοί και να μιζάρονται διάφοροι κυβερνητικοί παράγοντες. Αξίζει τον κόπο να διοχετευτούν, επιτέλους, κεφάλαια για την υπηρέτηση ενός ιερού σκοπού.

Μόνο με την ανάπτυξη και τη δημογραφική ενίσχυση της Θράκης μπορούν να απαντηθούν καίρια οι προκλήσεις και οι σχεδιασμοί της Τουρκίας.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα