Παραδίδουν τα «κλειδιά» της Ελλάδας στους Γερμανούς

Οι αποφάσεις στην Ευρωπαϊκή Ενωση που απαιτούσαν ομοφωνία θα… λιγοστέψουν δραματικά και οι φιλήκοοι των ξένων θα προκρίνουν λήψη αποφάσεων με σχετική πλειοψηφία. Ετσι, οι μικρές χώρες θα ριφθούν στον Καιάδα των συμφερόντων των μεγάλων κρατών, όπως η Γερμανία.

Κάτι τέτοιο συμπεραίνεται απ’ όσα είπε ο ευρωβουλευτής και πρώην πρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος Βαγγέλης Μεϊμαράκης, σε συνέντευξή του στο iefimerida.gr, αναφερόμενος στο ζήτημα της ομοφωνίας στην Ε.Ε. Συγκεκριμένα, ο κ. Μεϊμαράκης είπε:

«Εχει έρθει η ώρα να εξετάσουμε αν όλες οι αποφάσεις θα απαιτούν ομοφωνία. Είναι ένα καυτό ζήτημα, για το οποίο έχουμε ήδη κάνει μια πρώτη συζήτηση στο ΕΛΚ. Τα μικρότερα κράτη πιστεύουμε ότι η εξωτερική πολιτική, η διεύρυνση και κάποια ακόμα ζητήματα απαιτούν ομοφωνία. Κάποια άλλα, ανάλογα με τη βαρύτητά τους, μπορεί να χρειάζονται ειδικές πλειοψηφίες».

Η «δημοκρατία» έχει καταγγείλει αυτές τις μεθοδεύσεις από την πρώτη στιγμή που πήραν επίσημο χαρακτήρα. Στις 28 Νοεμβρίου 2023, σε πρωτοσέλιδο άρθρο της εφημερίδας μας με τίτλο «Εθνική προδοσία η απεμπόληση του βέτο», σχολιαζόταν η έναρξη της διαδικασίας κατάργησης του δικαιώματος του βέτο των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης και σημειώνονταν τα εξής:

«Εγκληματική για τα εθνικά συμφέροντά μας υπήρξε η απόφαση της Ευρωβουλής -δυστυχώς, με τη συμμετοχή και της συντριπτικής πλειονότητας των Ελλήνων ευρωβουλευτών- για κατάργηση του δικαιώματος του βέτο των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Πρόκειται για μια εξέλιξη απολύτως αρνητική για τα συμφέροντα της Ελλάδας, η οποία εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνο τα μεγαλύτερα κράτη της Ενωσης, τα οποία ούτως ή άλλως κάνουν ό,τι μπορούν για να επιβληθούν ετσιθελικά στις μικρότερες χώρες».

Υπενθυμίζεται ότι για αυτό το ψήφισμα της Ευρωβουλής είχαν τοποθετηθεί θετικά οι ευρωβουλευτές της Ν.Δ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Αννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, Μανώλης Κεφαλογιάννης, Μαρία Σπυράκη και Στυλιανός Κυμπουρόπουλος.

Το ζήτημα είναι πολύ σοβαρό και απαιτούνται άμεσες και σαφείς τοποθετήσεις όλων των κομμάτων. Είναι υπέρ της κατάργησης του δικαιώματος του βέτο των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης ή όχι; Θέλουν να παραδώσουν τα «κλειδιά» της χώρας στους Γερμανούς μέσω της κατάργησης της ομοφωνίας και της λήψης αποφάσεων στην Ε.Ε. με σχετικές πλειοψηφίες;

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα