Ετερόφωτοι μέχρι τέλους

Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη εκπροσωπεί… ιδανικά ένα χρεοκοπημένο κομματικό σύστημα, το οποίο κατορθώνει να ηττάται ακόμα κι από ιστορικά ανέκδοτα, όπως είναι τα Σκόπια.

Η αληθινή τους άποψη για την «ισχυρή» Ελλάδα, που εδώ και χρόνια οδηγείται από τη μια ήττα στην άλλη από το ίδιο σύστημα, είναι ότι δεν δύναται να πράξει κάτι μόνη της. Δεν έχει φωνή, δεν έχει απόφαση, δεν λαμβάνει πρωτοβουλίες, δεν διεκδικεί το δίκιο της με δικές της δυνάμεις. Πρέπει οι πάτρωνες να της δώσουν μερίδιο απ’ όσα της ανήκουν. Κι αυτοί οι πάτρωνες ουδέν της δίδουν. Τηρούν ίσες αποστάσεις ανάμεσα στο δίκαιο και το άδικο. Αυτός είναι ο ορισμός της ξενοκρατίας, τον οποίον διδάσκουν καθημερινά κυβερνήσεις όπως του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο πρωθυπουργός, στη διακαναλική συνέντευξη που παραχώρησε, σε σχετική ερώτηση για τα Σκόπια, το ΝΑΤΟ και την απόπειρα να λάβουν από το παράθυρο διπλή ονομασία, απάντησε: «Αναμένω από τον εντολοδόχο πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας να αναγνωρίσει δημόσια με τρόπο ρητό και κατηγορηματικό ότι σέβεται τη Συμφωνία των Πρεσπών, ότι το όνομα της χώρας του είναι Βόρεια Μακεδονία erga omnes – και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. […] Βεβαίως και θα θέσω το ζήτημα στη διάσκεψη κορυφής του ΝΑΤΟ για τα 75 χρόνια από την ίδρυση της Συμμαχίας. Και θα ενθάρρυνα πράγματι την ηγεσία των Σκοπίων να μη θέσει σε κίνδυνο μια ευρωπαϊκή πορεία την οποία η χώρα μας την έχει στηρίξει».

Ολα τα προαναφερθέντα φληναφήματα θα μπορούσαν, αν είχαμε αξιοπρεπή κυβέρνηση με εθνική φιλοτιμία, να αντικατασταθούν με ανακοίνωση ελληνικών αντιμέτρων στις σκοπιανές αθλιότητες και τη δέσμευση ότι θα αποδείξουμε στην παγκόσμια κοινότητα τα χοντροκομμένα ιστορικά ψεύδη πάνω στα οποία στηρίζουν οι Σκοπιανοί την προπαγάνδα τους.

Γιατί ο κ. Μητσοτάκης, όποτε γίνεται λόγος για το ζήτημα των Σκοπίων, τη μια αναφέρεται στην ευρωπαϊκή προοπτική του κρατιδίου και την άλλη στο νατοϊκό μέλλον του; Η Ελλάδα θα περιμένει πάντα από τους ξένους να αντιδράσουν σε κάτι που, εδώ που τα λέμε, δεν τους αφορά άμεσα;

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα