Μέχρι να αποτύχει ο κομμουνισμός και να διασυρθεί η ολοκληρωτική αυτή ιδεολογία, απέτυχαν οι χώρες όπου επιβλήθηκε και διασύρθηκαν οι κοινωνίες που ταλαιπωρήθηκαν από τις ερυθρές τυραννίες. Η Ελλάδα στη λήξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, αντί να καθίσει στο τραπέζι των νικητών και να λάβει όσα δικαιωματικά τής ανήκαν και της ανήκουν, έπεσε πάλι στην ανάγκη των ισχυρών, επειδή οι κομμουνιστές αποφάσισαν να σηκώσουν τα όπλα εναντίον της πατρίδας.
Ο στόχος του προδοτικού ΚΚΕ ήταν η επιβολή κομμουνιστικής δικτατορίας και το ρίξιμο της Ελλάδας στα κάτεργα του ανατολικού μπλοκ. Από την απελευθέρωση θα περνούσαμε εν ριπή οφθαλμού πάλι στη σκλαβιά, αν δεν υπήρχαν οι εστίες της αληθινά Εθνικής Αντίστασης για να προτάξουν τα στήθη τους στους εχθρούς της Ελλάδας.
Μία από αυτές τις εστίες αντίστασης ήταν το θρυλικό Σύνταγμα Χωροφυλακής Μακρυγιάννη. Εκεί, τον αιματοβαμμένο Δεκέμβριο του 1944, οι ορδές των συμμοριτών που ήθελαν να αλυσοδέσουν την πατρίδα και να καταστρέψουν τον πολιτισμό μας (μία από τις σκέψεις τους ήταν να ανατινάξουν την Ακρόπολη) συνετρίβησαν από τους ηρωικούς χωροφύλακες, οι οποίοι έστρεψαν τον ρουν των εξελίξεων υπέρ της Ελλάδας.
Αύριο, η πλήρης έκδοση της «κυριακάτικης δημοκρατίας» θα συνοδεύεται από το βιβλίο «1944: Η εποποιία του Μακρυγιάννη». Αυτό το έργο φέρει την υπογραφή του αείμνηστου αντιστρατήγου της Ελληνικής Βασιλικής Χωροφυλακής Γεωργίου Σαμουήλ (1894-1965) και αποτελεί την πλέον αξιόπιστη καταγραφή των μαχών που έδωσαν τα παλικάρια της Χωροφυλακής του Συντάγματος Μακρυγιάννη.
Ο Γεώργιος Σαμουήλ ήταν ο διοικητής του συντάγματος στη μάχη κατά των κατσαπλιάδων του ΕΛΑΣ. Εζησε τα γεγονότα από πρώτο χέρι και τα κατέγραψε με ακρίβεια και πάθος. Οπως αναφέρει και ο ίδιος, αυτό το Σύνταγμα Χωροφυλακής «έγινεν ο κυματοθραύστης επάνω εις τον οποίον κατασυνετρίβησαν τα πλήθη των προδοτών και η λαίλαψ του εγκλήματος εκόπασε και διελύθη».
Για να είμαστε σήμερα ελεύθεροι, κάποιοι χάρισαν τις ζωές τους στην πατρίδα, κάποιοι θυσίασαν την αρτιμέλειά τους και κάποιοι άλλοι κινδύνευσαν. Να μην τους ξεχνάμε.