«Δεν είναι κρίση, αλλά οργανωμένη επιχείρηση αλλαγής λαού». Αυτή ήταν η θέση της εφημερίδας μας, ακριβώς έτσι διατυπωμένη, από τις πρώτες κιόλας ημέρες της κυκλοφορίας της για όλα όσα συνέβαιναν στην Ελλάδα.
Η άποψή μας θεωρήθηκε «ακραία», «συνωμοσιολογική» «λαϊκιστική» και «ανεύθυνη» από τους γνωστούς κύκλους των «ψυχραίμων αναλυτών» και πάντοτε προθύμων συνεργατών της ξενοκρατίας. Ολοι όσοι έβλεπαν «σωτηρία» στα Μνημόνια μας μέμφονταν.
Κι όμως, τα γεγονότα, δυστυχώς, επιβεβαίωσαν και συνεχίζουν να επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις μας, οι οποίες σχηματίστηκαν από τις διαθέσιμες σε όλους πληροφορίες και από το ρεπορτάζ μας.
Από την ημέρα που παραδόθηκε η πατρίδα αλυσοδεμένη στα κολαστήρια των Μνημονίων έφυγαν από τη χώρα εκατοντάδες χιλιάδες νέοι αλλά και μεσήλικες για να βρουν ένα μεροκάματο στην ξενιτιά.
Ουσιαστικά, όλοι αυτοί απελάθηκαν μέσω της τεχνητά προκληθείσας φτώχειας και της διασποράς της εξαθλίωσης. Τώρα, που το πρόγραμμα αλλαγής λαού προχωρεί με ακόμα ταχύτερους ρυθμούς, από την Ελλάδα που γερνάει φεύγουν και οι ηλικιωμένοι!
Οπως έγραψε η «δημοκρατία» σε άρθρο της, «συγκλονιστικά είναι και τα αποτελέσματα της δημογραφικής έρευνας με τίτλο “Ο πληθυσμός της Ελλάδας υπό διωγμόν”, που διεξήγαγε η δρ Οικονομικών Επιστημών του πανεπιστημίου του Παρισιού, αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Δημογραφικών Μελετών και μέλος της Ακαδημίας Επιστημών της Νέας Υόρκης Ηρα Εμκε Πουλοπούλου. “Συνταξιούχοι μας εγκαταλείπουν τη χώρα, σε μια προσπάθεια να ζήσουν αξιοπρεπώς, μακριά από τη φτώχεια και τη δυστυχία. […]
Αν με ρωτάτε αν είναι σωστό, θα έλεγα πως ίσως δεν είναι τιμητικό για τη χώρα μας. Σωστό, όμως, για τον κάθε άνθρωπο είναι ό,τι εκείνος επιλέγει με βάση τη διαβίωσή του. Από τη στοιχειώδη έως την άνετη. Πόσο μάλλον όταν αισθάνεται υπό διωγμόν” καταλήγει».
Οι απόμαχοι της εργασίας, εκείνοι που οι κυβερνητικοί θεωρούν «βάρος» και βιάζονται να τους… πεθάνουν, καταφεύγουν σε βαλκανικές χώρες για να γλιτώσουν από το κύμα του φοβερού διωγμού που έχει εξαπολυθεί εναντίον όλων των Ελλήνων.